Nieuws - 11 juli 2020   17:18 Twee skigebieden in Australië weer dicht na piek in coronagevallen

Door:

Nadat het in Australië beter leek te gaan, is er nu toch weer verandering in gekomen. Falls Creek en Mt. Hotham moeten nu weer sluiten door een piek in gevallen van het coronavirus! 

Waar het in eerste instantie overal wel een beetje beter leek te gaan, lijkt het erop dat het coronavirus weer flink om zich heen aan het grijpen is. In steeds meer landen begint het aantal gevallen wel te stijgen en dat is voor het toerisme zeker geen beste ontwikkeling! In Australië, waar een aantal skigebieden weer open konden, gaat het nu toch ook een stuk slechter en is her en der de lockdown weer opgestart.

Zo ook in de stad Melbourne, daar zijn 5 miljoen mensen wederom in lockdown geplaatst. De twee skigebieden Falls Creek en Mt. Hotham liggen beide in de buurt van Melbourne en daarom zullen ze dus ook de deuren moeten sluiten.

“We erkennen de impact voor onze gasten, medewerkers en gemeenschappen en we hebben deze beslissing niet lichtvoetig genomen”, aldus Vail Resorts, eigenaar van beide gebieden. “We blijven de situatie monitoren en volgen de richtlijnen van de autoriteiten op. We gaan pas weer open als het ook daadwerkelijk verstandig is.”

Andere skigebieden

Het goede nieuws is dat iedereen die al een reservering heeft geplaatst in een van deze gebieden gewoon zijn geld terug zal krijgen, dit geldt voor zowel de lifttickets als de reserveringen voor accommodaties.

In andere delen van Australië kunnen de skigebieden voorlopig nog even open blijven, daar is geen lockdown actief. De skigebieden Mt. Buller en Perisher, allebei redelijk populaire gebieden in het land, kunnen vooralsnog gewoon blijven draaien al zullen ze daar ook de situatie constant in de gaten moeten houden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

WTF

2 augustus 2020

Zondag WTF #390

Een dikke vette hittegolf en de winter is nog lang niet in zicht. Deze zomer duurt toch wel heel erg lang zo. Wist je dat husky’s eigenlijk hele grote mietjes zijn?  Lees Meer…

Meer Nieuws