Nieuws - 11 juli 2020   17:18 Twee skigebieden in Australië weer dicht na piek in coronagevallen

Door:

Nadat het in Australië beter leek te gaan, is er nu toch weer verandering in gekomen. Falls Creek en Mt. Hotham moeten nu weer sluiten door een piek in gevallen van het coronavirus! 

Waar het in eerste instantie overal wel een beetje beter leek te gaan, lijkt het erop dat het coronavirus weer flink om zich heen aan het grijpen is. In steeds meer landen begint het aantal gevallen wel te stijgen en dat is voor het toerisme zeker geen beste ontwikkeling! In Australië, waar een aantal skigebieden weer open konden, gaat het nu toch ook een stuk slechter en is her en der de lockdown weer opgestart.

Zo ook in de stad Melbourne, daar zijn 5 miljoen mensen wederom in lockdown geplaatst. De twee skigebieden Falls Creek en Mt. Hotham liggen beide in de buurt van Melbourne en daarom zullen ze dus ook de deuren moeten sluiten.

“We erkennen de impact voor onze gasten, medewerkers en gemeenschappen en we hebben deze beslissing niet lichtvoetig genomen”, aldus Vail Resorts, eigenaar van beide gebieden. “We blijven de situatie monitoren en volgen de richtlijnen van de autoriteiten op. We gaan pas weer open als het ook daadwerkelijk verstandig is.”

Andere skigebieden

Het goede nieuws is dat iedereen die al een reservering heeft geplaatst in een van deze gebieden gewoon zijn geld terug zal krijgen, dit geldt voor zowel de lifttickets als de reserveringen voor accommodaties.

In andere delen van Australië kunnen de skigebieden voorlopig nog even open blijven, daar is geen lockdown actief. De skigebieden Mt. Buller en Perisher, allebei redelijk populaire gebieden in het land, kunnen vooralsnog gewoon blijven draaien al zullen ze daar ook de situatie constant in de gaten moeten houden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

25 oktober 2020

Zondag WTF #402

Ooit gehoord van geitenyoga? Het is een ding blijkbaar. En wat doen dronken Russen wanneer ze in het leger zitten en er tanks voor hun neus staan? Het is WTF time! Lees Meer…

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels!  Lees Meer…

Meer Nieuws