Nieuws - 26 april 2019   9:14 Twee tourskiërs verblijven nacht op Stubaier Gletsjer

Door:

Eind april, zomer in Nederland, denk je dat het dan een beetje minder koud is in de bergen? Nou, nee. Twee tourskiërs kunnen er over mee praten! 

Twee Duitsers gingen op woensdag de Stubaier Gletsjer op om een flinke tocht te maken en dat ging best wel voorspoedig, totdat ze op de terugweg hun weg volledig kwijt raakten. Ze gingen nog enige tijd door in de hoop hun route weer terug te kunnen vinden, maar dat bleek toch moeilijker te zijn dan gedacht.

Ze stuurden een noodbericht naar buiten en de bergredding begon een zoektocht, maar door het verslechterende weer moesten ze deze toch echt staken. Rondom de Pfaffenjoch kwamen de tourskiërs vast te zitten en ze besloten dat het beter was om niet verder te gaan, mede vanwege de mist en de sneeuwval die naar binnen kwam zetten.

Het tweetal had dan ook geen andere keuze dan een sneeuwbivak maken, zichzelf in te graven en op die manier de nacht doorbrengen boven op de berg. Op donderdagochtend 7 uur, toen de mist weer vertrokken was, konden de tourskiërs zien waar ze waren en hebben ze de route weer terug gevonden. Ze hebben dan ook zelfstandig de afdaling weten te voltooien en hebben de bergredding afgemeld. Ze hebben niets overgehouden aan het voorval en de bergredding heeft dan ook niets aan te merken over het handelen van de tourskiërs.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws