Nieuws - 9 november 2019   13:53 Twee Nederlanders overleden na lawine in Sölden – Update

Door:

In het Oostenrijkse Sölden is vanmiddag een lawine naar beneden gekomen en de bergredding is vol bezig met de zoekactie. Twee personen zijn vermist. Update: De Nederlandse media heeft de slachtoffers benoemd. 

Er is nog veel onduidelijk over wat er precies gebeurd is, aangezien de reddingsactie nu nog bezig is. Er zijn in ieder geval twee personen als vermist opgegeven, waardoor de bergredding nu groot is uitgerukt om de slachtoffers te vinden.

De locatie van de lawine is nog niet bekend gemaakt. Wel is er gisteren veel sneeuw naar beneden gekomen en werd er al gewaarschuwd voor hoger lawinegevaar in het gebied.

Op dit moment zijn er bijzonder veel Nederlanders in het gebied aanwezig, aangezien de jaarlijkse winteropening gehouden wordt. De nationaliteit van de vermisten is nog niet bekend gemaakt.

Dit bericht zal zodra er meer informatie bekend is ge-update worden.

Sölden

Update:

Zojuist is bekend geworden dat beide slachtoffers zijn overleden nadat ze lange tijd onder de sneeuw hebben gelegen.

Update #2:

Zojuist heeft de Oostenrijkse politie bekend gemaakt dat het om twee Nederlanders gaat. Ze waren met in totaal drie man op pad op een helling van 35 graden, toen een sneeuwplaat van 50 meter breed los kwam.

Een van hen wist te ontkomen, maar de andere twee werden 200 meter naar beneden meegesleurd en daar zeer diep begraven. Een van de slachtoffers trok nog zijn airbag, maar dat mocht niet meer baten. De slachtoffers hebben zeer lange tijd onder de sneeuw gelegen, alvorens de bergredding hun lichamen op konden graven.

Onze gedachtes zijn bij de naasten van beide slachtoffers.

Update #3 – 11 november

Inmiddels heeft de Nederlandse media het verhaal breed opgepakt en hebben zij de slachtoffers ook benoemd. Velen van jullie zullen de slachtoffers bovendien persoonlijk kennen, wij wensen de families en naasten van Stephan Verheij en Roy Brink veel sterkte toe en vragen iedereen om hun privacy te respecteren. De politie zal op een later moment met een volledige analyse komen over de oorzaak van het ongeval.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws