Nieuws - 17 maart 2018   18:37 Twee Zuid-Koreaanse mogulskiërs ‘verbannen voor het leven’ wegens misbruik

Door:

Zeg maar dag tegen je carrière. Twee Zuid-Koreaanse mogulskiërs zijn in het nieuws gekomen nadat ze twee vrouwelijke teamgenoten seksueel misbruikt zouden hebben. Beide skiërs zijn verbannen voor het leven! 

Dit #metoo gevalletje heeft niet plaats gevonden tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea, maar juist tijdens een recente World Cup in Japan. Het tweetal heeft het in ieder geval zo bont weten te maken dat ze allebei verbannen zijn uit de sport. De Zuid-Koreaanse sportbond wilt ze nooit meer zien!

Choi Jae-woo en Kim Ji-hyun waren aanwezig bij een World Cup in Japan afgelopen week, samen met nog een paar vrouwelijke collega’s. Daar zou het tweetal aan de dames gevraagd hebben of ze mee gingen voor een paar drankjes, waarop de dames het aanbod afsloegen. Daar kwam vervolgens ruzie van en de twee Koreaanse mannen zouden vervolgens geprobeerd hebben om zich te vergrijpen aan de dames.

Om het compleet te maken werd er ook nog een fysiek gevalletje van misbruik gemeld en uiteraard hebben de dames dit gemeld bij de sportbond. Die heeft het voorval onderzocht en besloot om beide skiërs direct te verbannen uit het team. Meedoen bij officiële wedstrijden zit er dus niet meer in.

Choi en Kim zouden het voorval nog aan kunnen vechten bij het Koreaanse NOC binnen een week, maar dan nog is de kans klein dat ze ooit nog mee mogen doen. De Koreanen distantiëren zich duidelijk van dit akkefietje en als ze nu direct zo hard zijn, dan is de kans klein dat er nog iets gaat veranderen. Overigens doen beide skiërs dan wel op het hoogste niveau mee, ze zijn op de Olympische Spelen beiden niet bepaald ver gekomen. Choi redde het wel tot de finals, maar deed geen tweede run en Kim moest in de kwalificaties al afhaken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws