Nieuws - 14 juni 2016   14:55 Ubisoft komt met nieuwe extreme wintersport game Steep!

Door:

Skiën, snowboarden, parachutespringen en zelfs vliegen met je wingsuit. Wintersport is weer helemaal hot in gameland en Ubisoft heeft nu een gloednieuwe open wereld game laten zien. Steep komt deze winter uit! 

We hebben er heel erg lang op moeten wachten, maar eindelijk komen de wintersportgames weer naar ons toe! Na jarenlang droog te hebben gestaan kunnen we inmiddels SNOW al verwelkomen en binnenkort ook een game waar Mark McMorris aan mee heeft geholpen, maar Ubisoft heeft gisteravond nog even flink wat olie op het vuur gegooid. De nieuwe game Steep moet al deze andere titels ver achter zich laten!

Steep is een open wereld game die volledig plaats zal vinden in het Alpengebied. Volgens de ontwikkelaar is het “de eerste game die een open wereld verbindt met sport”. Of die claim wel helemaal waar is laten we even in het midden, maar potentie heeft Steep zeker! Er is al meer dan twee jaar aan de game gewerkt en het idee erachter is een “open wereld action sports game die je met zoveel mogelijk mensen kan delen”.

De action sports in deze game zijn dan ook precies de sporten die je zou verwachten in het Alpengebied en dus kan je volle bak skiën en snowboarden, maar ook parachute springen en vliegen met een wingsuit over bergen die ook in het echt bestaan. Zo zitten bijvoorbeeld de Matterhorn, de Mont Blanc en Monte Rosa in de game maar dat is nog niet alles. De open wereld strekt zich uit over het Alpengebied op de kruising tussen Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Frankrijk, dus je krijgt sowieso nog meer bekende locaties te zien.

Steep

Steep is een online-only game waarbij je de wereld deelt met andere gamers, al heeft Ubisoft al laten weten dat er een ‘no-collision’ mode aanwezig is, zodat je niet tegen de andere spelers aan kan crashen. In de open wereld kan je overal gaan en staan waar je wilt, maar uiteraard kan je ook verschillende uitdagingen aangaan waarmee weer allerlei punten verdiend kunnen worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn Big Air, Proximity Flying waarbij je rakelings langs de bergwand vliegt of bijvoorbeeld een slalom door de bossen.

Deze uitdagingen bevinden zich door de hele wereld en je kan ze heel makkelijk triggeren door ze simpelweg aan te raken. Buiten de challenges om kan je naadloos schakelen tussen het skiën, snowboarden, parachutespringen en je wingsuit zodat je nergens vast hoeft te staan. Realisme staat absoluut centraal in Steep, dus deze keer geen over the top vijf-dubbele backflips die je zonder problemen van een bergtop kan smijten! Het realisme is ook goed terug te zien in de graphics als je bijvoorbeeld naar de pakken kijkt. Deze zien er haarscherp uit en lijken precies op hetgeen wat je zelf kan kopen in de winkel.

Steep

Voor Steep heeft Ubisoft samen gewerkt met onder andere Sammy Luebke en Kevin Rolland, maar ook met Red Bull en GoPro. Ingame kan je bijvoorbeeld schakelen naar POV beelden die je de echte GoPro feeling moeten geven en als je flink wat snelheid hebt zal het ook aardig spooky aanvoelen. Check in ieder geval alvast de trailer én de eerste gameplay beelden!

Steep komt in december uit voor de PC, Playstation 4 en Xbox One, maar je kan jezelf nu alvast inschrijven voor de Beta die binnenkort van start gaat.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws