Nieuws - 17 september 2019   16:48 Uitbreiding Mölltaler Gletsjer tijdelijk in de koelkast

Door:

Het rommelt een beetje rondom de Mölltaler Gletsjer in het Oostenrijkse Karinthië. De geplande uitbreiding is even on hold gezet, but why? 

De plannen, voor o.a. een nieuwe afdaling, werden in 2013 gemaakt en zouden voor 150 banen moeten zorgen. Een nieuwe dalafdaling, een nieuw stuk dorp met meerdere chalets, hotels en restaurants, alles zou in een rap tempo gebouwd moeten worden. Toen kwam er een natuuronderzoek en een streep door het project. Even later werden de plannen toch weer opgerakeld en nu staan ze tóch weer on hold.

Afgelopen zomer werd het gebied overgekocht door een Slowaaks bedrijf en zij willen maar wat graag investeren in het gebied. Aangezien de plannen al op de plank lagen, is het logisch dat de nieuwe eigenaar ook naar die opzet ging kijken, maar nu is er toch verandering in gekomen.

Beschermd gebied

Aangezien in de oorspronkelijke plannen stond dat de dalafdaling door een beschermd gebied zou moeten gaan, ging er destijds een dikke streep doorheen. Nu heeft de nieuwe eigenaar een compleet nieuw plan gemaakt waarbij de dalafdaling over een oude bosweg ingetekend is en waarmee het beschermde gebied dus vermeden kan worden.

In theorie is de allergrootste hobbel voor de uitbreidingen dus weggenomen, maar toch staat het nu weer tijdelijk in de koelkast. Waarom? Omdat de nieuwe eigenaar een aantal documenten nog niet heeft aangeleverd.

De instanties die zich bezig houden met vergunningen hebben zelf aangegeven dat bijna alle lichten op groen staan, maar dat een aantal documenten nog ingeleverd en getoetst moeten worden voordat een definitief akkoord op de vergunning kan komen. Ondanks meermaals contact met de Slowaakse eigenaren is er nog steeds niks ingediend en dus ligt de boel voorlopig stil. Wordt sowieso vervolgd!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Heb je de countdown aanstaan totdat de terrassen weer open mogen? Dat snappen we heel goed. Om dit lange weekend door te komen hebben we in ieder geval weer een dosis WTF voor je klaar gezet! Lees Meer…

Meer Nieuws