Nieuws - 22 februari 2017   18:31 Unit 1 Soundshield is een helm met ingebouwde Bluetooth speakers

Door:

Een skihelm met ingebouwde speakers is niks nieuws, maar de Soundshield van Unit 1 gaat toch wel een tandje verder. Deze helm gaat namelijk op de Bluetooth tour én de speakers zijn los te halen! 

Geen gelul meer met verrotte oortjes die niet in je oren blijven zitten, gewoon een setje speakers in je helm die je voorzien van de nodige tunes tijdens je pisteavonturen. Een stuk handiger, toch? Meerdere merken hebben al van dat soort mogelijkheden in de helm, maar ze werken bijna altijd nog met een kabeltje. En nu de koptelefoon kabel eruit gaat bij de smartphones heb je er toch geen zak meer aan! Unit 1 denkt er net zo over en komt daarom met een helm die Bluetooth speakertjes heeft.

Unit 1 Soundshield

Deze nieuwe helm, de Soundshield, gaat zelfs nog een stukje verder. De speakers zijn los te halen uit de helm samen met de geïntegreerde hoofdband, zodat je een normale Bluetooth koptelefoon hebt zonder dat je je helm hoeft te gebruiken. Het systeem is volledig draadloos en maakt zoals gezegd gebruik van Bluetooth voor de verbinding met je telefoon. Even koppelen en je kan zo je muziek luisteren. Het vastzetten van de speakers in je helm gaat heel simpel, je klikt ‘m erin en meer hoef je niet te doen. Loshalen doe je door een paar clipjes in te drukken en je hebt zo een losse koptelefoon in je handen!

Bediening van het systeem werkt overigens ook heel makkelijk, aangezien het wel moet werken als je dikke handschoenen aan hebt. De zijkant van de speaker is eigenlijk een grote knop en daarmee kan je verschillende acties uitvoeren, zoals het skippen van je nummers of het aannemen van een telefoontje. Er zit ook een microfoon in het systeem zodat je dus gewoon kan bellen zonder je telefoon helemaal uit je jaszak te halen.

De helm zelf heeft een beetje een freestyle look met harde gevormde zijkanten waar de speakers in gedockt kunnen worden, waardoor de helm mogelijk qua pasvorm wat lastiger kan zijn dan standaard helmen. Als de oorkleppen namelijk flexibel zijn heb je iets meer mogelijkheden als je een lastig hoofd hebt, maar aangezien ze hard zijn is er geen beweging in te krijgen. Met name de brildragers moeten daar rekening mee houden!

Voordat de Soundshield op de markt kan komen moeten ze bij Unit 1 eerst een crowdfunding campagne op Indiegogo overleven, maar dat ziet er in ieder geval alvast goed uit. Ze hopen in totaal $50.000 binnen te halen en nu staan ze al op ongeveer $14.000 met nog een maand te gaan. Voor $169,- (€160,-) verzeker je jezelf van een Soundshield en dan heb je de keuze uit drie verschillende kleuren en verschillende maten.

Unit 1 Soundshield Unit 1 Soundshield Unit 1 Soundshield

De voering van de helm is er overigens uit te halen en je krijgt er nog een extra goggle clipje bij, net als een oplaadkabel en een standaard koptelefoonkabel voor het geval dat je accu leeg is. Volgens de makers moet ‘ie zo’n 16 uur meegaan, maar in de wintersportkou kan dat natuurlijk heel wat minder worden! De levering begint in december 2017, al kan dat met zo’n crowdfunding product altijd verder uitlopen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws