Nieuws - 23 maart 2021   13:45 Vader en twee kinderen gewond nadat stoel van liftkabel valt

Door:

Het is wel een beetje een scenario waar iedereen wel eens over nadenkt, maar wat je waarschijnlijk nog nooit hebt horen gebeuren. Zit je lekker in een stoeltjeslift, komt de boel naar beneden donderen! 

Het ongeval gebeurde afgelopen zondag in het Amerikaanse Camelback Mountain, gelegen in de staat Pennsylvania. Zonder een duidelijke aanleiding viel een van de stoeltjes van de liftkabel af, waar op dat moment drie personen in zaten. Alle drie maken ze het naar omstandigheden nu goed, maar ze hebben we flinke verwondingen opgelopen door het voorval. Een 40-jarige man liep een verwonding aan zijn rug en heup op, een 12-jarige jongen een verwonding aan zijn arm en een 9-jarig meisje verwondingen aan haar buik.

Rond 15.39 uur kwam de melding binnen dat er iets mis was met de Sullivan Express Lift, een van de meer gebruikte liften in het relatief kleine skigebied die wintersporters van de parkeerplaats naar Cameltop brengt, het hoogste gedeelte van het skigebied. Ooggetuigen zagen het stoeltje naar beneden storten en hebben daarop de reddingsdiensten erbij gehaald, die het drietal snel kon helpen.

Oorzaak onbekend

Waardoor het precies mis gegaan is is nog heel erg onduidelijk. Stoeltjes vallen natuurlijk niet zo maar van een liftkabel af en op het moment van het ongeval was er ook geen zware wind die voor problemen zou kunnen zorgen.

Wel hebben ooggetuigen aangegeven dat het leek alsof de liftkabel ineens met een korte heftige ruk naar boven werd getrokken en dat het stoeltje daardoor naar beneden viel, maar dat verklaart nog niet veel. Of het hier om technisch falen gaat, of misschien een menselijke fout in het besturen van de lift, is nog lang niet duidelijk en er wordt dan ook een onderzoek uitgevoerd om de oorzaak te achterhalen. Tot die tijd laat Camelback Mountain de lift stil staan. Voor de maker van de lift, Doppelmayr, is er nog geen aanleiding om te vermoeden dat er meer problemen gaande zijn bij deze specifieke liftmodellen, die over de hele wereld in gebruik zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws