Nieuws - 1 augustus 2017   16:55 Vail Resorts gaat volledig klimaatneutraal opereren

Door:

President Trump heeft misschien z’n reet afgeveegd met de lopende klimaatakkoorden, dat wil niet zeggen dat Amerikaanse bedrijven er maar zo in mee gaan. Vail Resorts heeft aangekondigd dat ze vóór 2030 volledig klimaatneutraal willen zijn! 

Als Vail Resorts zo’n claim maakt, dan is het serious business. Het is niet echt een kleine speler op de wintersportmarkt en hopelijk zet het meer bedrijven aan het denken. Dat klimaatverandering echt is mag inmiddels wel duidelijk zijn, Dachstein heeft al vaarwel moeten zeggen tegen z’n funpark vanwege het terugtrekken van de gletsjer.

Onder de noemer EpicPromise For a Zero Footprint heeft Vail de missie naar buiten gebracht en het doel is duidelijk. Vanaf 2030 volledig klimaatneutraal zijn. Dat wil zeggen:

– Onderaan de streep GEEN uitstoot
– GEEN afval op stortplaatsen
– GEEN impact op bossen en leefgebieden

Die eerste is natuurlijk aardig tricky te noemen, aangezien helemaal opereren zonder uitstoot simpelweg niet mogelijk is. Er zal energie geleverd moeten worden en dat komt niet magisch ergens vandaan. Wel gaat Vail Resorts zoveel mogelijk energie uit groene bronnen halen en het kleine beetje uitstoot waar ze niet aan gaan ontkomen, wordt gecompenseerd door bijvoorbeeld extra bossen te planten om zo CO2 neutraal te zijn.

Vail Resorts

“Alles wat wij doen bij Vail Resorts is mogelijk dankzij de spectaculaire omgevingen waar onze werknemers, gasten en gezinnen leven, werken en spelen. Het milieu en het klimaat is onze business en we hebben een speciale verplichting om het te beschermen”, aldus Rob Katz, voorzitten en CEO van Vail Resorts.

Om te beginnen gaat Val Resorts $25 miljoen steken in het aanschaffen van apparatuur en tools die energiebesparend werken. Zo gaan de sneeuwkanonnen op de schop en zal ook de aanpak van het prepareren van de pistes gewijzigd worden. Het doel is om 100% van de energie uit groene bronnen te halen en zoveel mogelijk uit lokale bronnen, tevens zullen ze samen gaan werken met lokale en nationale overheidsinstanties om groene energie verder te ontwikkelen.

Vail Resorts wil 100% transparant zijn in dit proces en daarom zullen ze ieder jaar een volledig rapport naar buiten brengen met de huidige staat van dit project, net als de plannen voor het eerstkomende jaar en de rest van de projectindeling. Op het gebied van afvalverwerking gaan ze stappen maken op gebied van recycling en zullen ze winkeliers aanzetten om verpakkingen aan te passen voor milieuvriendelijke varianten. Ook gaan ze erop hameren bij werknemers en gasten dat er goed om gegaan moet worden met afval, zodat er zoveel mogelijk hergebruikt kan worden en het dus niet nutteloos op een berg gemikt zal worden.

Al met al is het een gigantisch project waar heel wat jaren voor nodig zijn, maar het is absoluut een stap in de goede richting. Als we met z’n allen willen blijven wintersporten zal er toch echt iets moeten veranderen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws