Nieuws - 20 november 2021   19:21 Vail Resorts gaat waarschuwen voor verwachte drukte

Door:

Je hebt de horrorbeelden vast al eens gezien en Vail is daar zelf ook niet heel blij mee. Ze gaan gebruiksdata inzetten om op voorhand drukte te voorspellen en waarschuwingen af te geven! 

Doe een snelle Google search naar ‘Vail lift line’ en je ziet de horror waar je mee moet dealen in het Amerikaanse skidorp. De wachtrijen voor de lift kunnen daar zo absurd lang worden op sommige dagen, dat je vooral aan het betalen bent om in de rij te staan. Lekker halverwege de piste stoppen om in de rij aan te sluiten? Heerlijk!

Doordat Vail nu al tien jaar de Epic Pass gebruikt, hebben ze daarmee inmiddels een gigantische hoeveelheid data kunnen verzamelen over de verschillende patronen die bezoekers van het skigebied vertonen. Die data is inmiddels zo betrouwbaar, dat Vail hiermee met enige zekerheid kunnen aangeven wanneer de drukte te spuigaten uitloopt in het gebied.

Om te voorkomen dat de gigantische liftrijen toch weer op treden, gaan ze op dagen dat ze extreme drukte verwachten zoveel mogelijk mensen op voorhand waarschuwen. Hopelijk gaan de mensen daar ook in mee, zodat die rijen ook écht een stuk minder gaan worden. Of het systeem gaat werken is nog maar de vraag, maar ze zijn er in ieder geval mee bezig.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws