Nieuws - 4 april 2020   10:24 Vail Resorts in de financiële problemen: onbetaald verlof en salariskorting

Door:

De bankrekening van Vail Resorts is blijkbaar keihard getroffen door het coronavirus. Het gaat niet goed bij de wintersportgigant en er zijn nu verregaande maatregelen bekend gemaakt! 

Nu het wintersportseizoen tot een abrupt einde is gekomen, heeft Vail Resorts een groot pakket met financiële maatregelen getroffen om het seizoen te overleven. Blijkbaar is de situatie zo ernstig, dat er direct acties nodig zijn om te overleven.

CEO Rob Katz, die eerder nog in opspraak kwam nadat hij mensen verplichtte om het gebied binnen 10 dagen te verlaten, heeft de maatregelen aangekondigd. Onderdeel van het pakket is dat de uurloners per direct met onbetaald verlof zullen moeten gaan, dat de mensen in vaste dienst salariskorting zullen moeten krijgen en dat het management samen met de aandeelhouders helemaal niet betaald zal worden.

Naast deze salarismaatregelen is ook bekend gemaakt dat vrijwel alle ontwikkelingen in de 37 gebieden van Vail Resorts stil komen te liggen. Nieuwe liften worden niet gebouwd en voorlopig gaat alles in de koelkast, alles om er voor te zorgen dat ze liquiditeit kunnen behouden.

De maatregelen voor het management en de aandeelhouders gelden in ieder geval voor 6 maanden en hiermee kunnen ze al zo’n 140 miljoen dollar besparen. Hoe lang de salarismaatregelen voor de rest van het personeel zal gaan duren is nog niet bekend, hier is geen einddatum aan gehangen. Of het hier bij blijft? Daar kan Rob Katz nog geen antwoord op geven. “Of er meer veranderingen komen? Ik moet heel eerlijk zijn, ik weet het niet”, aldus Katz in een statement. “Het is mogelijk dat de coronacrisis snel gaat verbeteren, maar het kan ook betekenen dat wij ons zomerseizoen moeten annuleren. In dat geval zullen er wellicht meer maatregelen nodig zijn. Ik snap de impact van deze beslissingen en ze worden niet lichtzinnig genomen.”

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels!  Lees Meer…

WTF

18 oktober 2020

Zondag WTF #401

Een week dichterbij de winter en nog steeds dezelfde ellende. Anyway, tijd voor een beetje chillmode en een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws