Nieuws - 9 augustus 2016   13:34 Vail Resorts koopt Whistler Blackcomb voor 1,06 miljard dollar

Door:

Vail Resorts is hard bezig om een soort van Facebook van de wintersportbranche te worden. Ze hebben bekend gemaakt dat ze met Whistler Blackcomb een ‘vriendelijke deal’ hebben gesloten om het hele skigebied over te nemen voor meer dan één miljard dollar. Het grootste Canadese skigebied is in Amerikaanse handen! 

De deal is inmiddels al beklonken en het betekent dat Vail Resorts 100% eigenaar is van Whistler, wat toch wel een bijzondere move is van het bedrijf. Whistler is een van de beste skigebieden ter wereld en ook nog eens de grootste én drukst bezochte van heel Canada, dus een overname van zo’n gigant hadden wij niet zo snel aan zien komen. Toch is het allemaal in kannen en kruiken en is Whistler dus de volgende die onderdeel is van de gigantische uitbreiding bij Vail Resorts.

“Het combineren van Whistler Blackcomb en Vail Resort’s portfolio van geweldige skigebieden geeft Whistler Blackcomb meer financiele kracht, meer marketing exposure, betere gastrelaties en het zorgt voor een grotere geografische diversiteit van het bedrijf met resorts in de VS, Canada en Australië,” aldus een woordvoerder van Whistler Blackcomb. De CEO van Vail Resorts, Rob Katz, zegt dat het combineren van deze bedrijven de ervaring van de gasten alleen maar zal verbeteren.

De aandeelhouders van Whistler Blackcomb krijgen in totaal meer dan 500 miljoen dollar aan cash voor de overname en de rest van het overname bedrag wordt uitbetaald in vrij te verhandelen aandelen van Vail Resorts. Het is al met al dus een groot prijskaartje van $1,06 miljard, maar nu heeft Vail wel in een klap een hele sterke positie in Canada weten te grijpen!

Overigens is lang niet iedereen blij met deze overname, Vail Resorts staat binnen de Verenigde Staten namelijk niet bepaald bekend vanwege z’n geweldige beleid. Een tijd geleden hebben ze Park City overgenomen na een lange juridische strijd, maar daar is nu nog veel kritiek op te horen. De liftprijzen zijn in een korte tijd bijna dubbel zo duur geworden en de marketing wordt steeds meer op de rijke wintersporters gericht, waardoor Park City zijn karakter begint te verliezen. Ook zijn de woningprijzen aardig gestegen in Park City, terwijl de medewerkers geen cent meer zijn gaan verdienen. Critici zeggen dan ook dat Vail Resorts alleen maar zoveel mogelijk geld bij elkaar wil harken en daarom in rap tempo skigebieden opkoopt, terwijl ze weinig geven om de daadwerkelijke klanten.

Epic Pass

Na deze bekendmaking heeft Vail Resorts direct aangegeven dat er voor het aankomende wintersportseizoen nog geen veranderingen plaats gaan vinden in de liftpassen en dat ook de prijzen voorlopig nog ongewijzigd blijven. Voor het seizoen 2017-2018 gaan er wel veranderingen komen, dan wordt Whistler onderdeel van de Epic Pass! Met deze pas heb je door het seizoen toegang tot de volgende skigebieden:

– Afton Alps
– Arapahoe Basin
– Beaver Creak
– Breckenridge
– Heavenly
– Keystone
– Kirkwood
– Mt. Brighton
– Northstar
– Park City
– Perisher (Australië)
– Vail
– Wilmot

De Epic Pass is goedkoper dan een normale seizoenspas in Whistler, dus hoe ze dit precies in gaan meten is nog even onduidelijk. Waarschijnlijk horen we hier volgend jaar meer over!

Bron:

Foto: Whistler.com

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws