Nieuws - 28 maart 2022   19:54 Vail Resorts koopt Zwitsers skigebied

Door:

De Amerikanen zullen verdeeld zijn over dit nieuws en lang niet iedereen vind het positief, maar het zat eraan te komen. Vail Resorts heeft zijn eerste Europese skigebied opgekocht!

In de Verenigde Staten en Canada is Vail Resorts al een megabedrijf, geen ander bedrijf in Noord-Amerika is eigenaar van zoveel skigebieden als Vail Resorts. Ze zijn bovendien de uitgever van de welbekende Epic Pass, die zijn weg ook al richting Europa heeft gevonden. Nu hebben ze voor het eerst ook een Europees gebied aangekocht, al zijn ze nog niet voor de volle 100% eigenaar.

Vail Resorts heeft namelijk 55% van de aandelen van Andermatt – Sedrun overgekocht, waardoor ze dus wel de meerderheid in handen hebben. Met de deal is in totaal $160 miljoen gemoeid. Of dit voor het Zwitserse skigebied positief is, zal nog moeten blijken, al zijn veel Amerikanen alles behalve blij te noemen.

Zeker in de coronaperiode is Vail Resorts onder vuur gekomen in eigen land, doordat ze volgens de locals in skigebieden alleen maar op geld uit zijn en de werknemers volledig lieten vallen. Na al die kritiek heeft Vail Resorts geïnvesteerd in hogere lonen, betere arbeidsvoorwaarden en een HR-afdeling, met de mededeling dat er niet meer mogelijk was ivm de financiële situatie. Dat er vervolgens wel geld is voor een Zwitsers skigebied zit men in de VS dan ook behoorlijk dwars.

Anyway, wat de plannen van Vail Resorts precies zijn met de aankoop van Andermatt – Sedrun is nog niet bekend, het lijkt er vooral op dat Vail Resorts voet aan de grond wil krijgen in Europa om wellicht nog verder uit te gaan breiden als bedrijf.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws