Nieuws - 24 maart 2020   19:48 Vail Resorts verwacht verlies van $200 miljoen door coronavirus

Door:

Dat de skigebieden pijn gaan krijgen van deze coronacrisis was al wel duidelijk. Het Amerikaanse Vail Resorts heeft er nu een cijfer aan gehangen en verwachten een verlies van zo’n $200 miljoen. 

Dat er her en der miljoenen schade geleden zal worden, dat kan inmiddels geen nieuws meer zijn. Skigebieden die eerder dicht moeten en dat daardoor de liftbedrijven omzet mislopen is een ding, maar ook de horeca krijgt een gigantische tik. Vail Resorts heeft aangekondigd alle skigebieden volledig af te sluiten en daardoor zullen ze dus miljoenen verlies gaan draaien.

Deze financiële tik zal vooral de komende maanden heftig zijn, al heeft Vail al wel een plan klaar liggen om hopelijk de pijn te kunnen verzachten. Vail Resorts houdt de situatie namelijk zeer strak in de gaten en zodra het mogelijk is, willen ze Breckenridge, Heavenly Mountain en Whistler Blackcomb heropenen om nog een paar sneeuwdagen aan te bieden.

Uiteraard hangt dat volledig vast aan de situatie in de Verenigde Staten en hoe snel de uitbraak van het coronavirus aangepakt kan worden. Indien dit snel loopt, dan kan er in april of mei nog gewintersport gaan worden. Het ziet er nu in ieder geval naar uit dat de kans daarop erg klein is.

De skigebieden van Vail Resorts hoeven in ieder geval niet bang te zijn voor faillissement. Er is genoeg geld in kans om deze financiële tik aan te kunnen en ook als de resultaten nog verder naar beneden uitvallen, dan is er nog steeds geen groot probleem.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 september 2020

Zondag WTF #397

Je weet dat het glad is wanneer de bus zijwaarts voorbij komt glijden! En wist je dat je geen staal nodig hebt voor een zieke S-Rail?  Lees Meer…

Meer Nieuws