Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

File
Vakantiegangers opgelet, er worden weer dikke files verwacht!

Gepost op

Ga je dit weekend richting de sneeuw? Succes. De ANWB waarschuwt nu al voor een ‘zwarte zaterdag’ in de Alpen met een verwachtte megadrukte! 

Ja hoor, het wordt weer achter aansluiten dit weekend! Alle Alpenlanden gaan last krijgen van de dikke vette files dit weekend, met her en der toch wel een paar uitersten. Als je dit weekend vertrekt, neem dan maar vast wat extra eten, drinken en wat warms mee, want de kans is groot dat de laatste kilometers erg lang gaan duren.

Frankrijk

In Frankrijk houden ze rekening met de drukste dag van het seizoen op zaterdag 17 februari! Op alle toegangswegen gaat het megadruk worden met als absolute toppunt de knelpunten op de A40 tussen Mâcon en Chamonix, de A43 tussen Lyon en Chambéry en de berichte N90 vanaf Albertville bij Moûtiers. Ook de laatste toegangswegen naar de skigebieden zelf gaan aardig wat vertragingen zien. Achteraan sluiten dus!

Duitsland

De Duitsers gaan voor het overgrote deel al op vrijdagmiddag de 16e beginnen met rijden, waardoor de avondspits op vrijdag erg druk gaat worden bij de oosterburen. Zaterdagochtend slibt de boel dan verder dicht, met drukte op de A5 Karlsruhe – Bazel, A7 Ulm – Füssen, A8 Stuttgart – München en de A93 Rosenheim – Kufstein. Geen dikke files waarschijnlijk, maar wel een hoop drukte. Je kan er dus net wat langer over gaan doen!

Oostenrijk

Zodra je de grens over gaat zit het er dik in dat je de files in gaat rijden. De Fernpas vanaf de Duitse grens gaat waarschijnlijk weer volle bak vast staan vanaf zaterdagochtend en dit gaat ook nog eens de hele dag duren. Ook de A10 tussen Salzburg en Villach gaat files krijgen, evenals de A12 tussen Kufstein en Landeck. Verder moet je rekening houden met dikke files op alle toegangsroutes naar skigebieden in Tirol, Vorarlberg en Salzburgerland. Ook de grensovergangen tussen Duitsland en Oostenrijk gaan weer last krijgen van vertragingen!

Zwitserland

In Zwitserland valt het over het algemeen wel mee qua drukte. De A1 tussen Zürich en Bern gaat drukte krijgen, evenals de route rondom de Gotthardtunnel. Verder moet het allemaal redelijk soepel gaan verlopen in Zwitserland!

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer