Nieuws - 9 juni 2018   19:46 Val d’Isere start voor het eerst met een zomerskigebied!

Door:

We hebben er al eens over geschreven, maar nu is het zo ver. Val d’Isere kan voor het eerst in de geschiedenis een paar pistes open gooien voor het zomerskiën! 

Eigenlijk heeft het Franse skigebied de boel gesloten op 1 mei, maar omdat er zoveel sneeuw ligt gingen die Fransen toch nog even ietsjes verder denken. Waarom niks doen met al die sneeuw? Daarom hebben ze de beslissing genomen om voor het eerst in de 82-jarige geschiedenis van het gebied een aantal pistes te openen voor de zomerperiode.

Het eerste gedeelte van het geopende gebied draait nu al, dit zijn de Bellevarde pistes die in ieder geval nog twee weken open gaan blijven. Ondertussen zijn teams druk bezig om nog meer pistes vrij te maken, zodat op korte termijn op de Pissaillas gletsjer gewintersport kan worden tot en met 13 juli, mits de sneeuw het toe staat.

Net als bij zo’n beetje ieder ander zomerski gebied kan je overigens niet de hele dag door blijven rammen in de sneeuw, aangezien de sneeuw in de middag anders te snel té slecht wordt. Volle bak zomer met hoge temperaturen zorgt voor een grote slushy bende en wanneer je daar met een paar honderd man doorheen gaat rammen is het binnen no-time een grote waterbak. En ja, daar zit niemand op te wachten en dan zou het feest helemaal snel klaar zijn. Tot 12 uur zijn de liften open, daarna moet je toch et naar beneden gaan.

Voor een complete zomer in Val d’Isere hebben ze speciale zomertickets in het leven geroepen, die voor €330,- verkocht worden. Een dagpas kost je €28,-.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 januari 2019

Zondag WTF #313

Klaar voor de snowpocalyps in Nederland met de verwachte 5 centimeter aan pure sneeuwterreur? Voordat het zo ver is, hebben we nog wat WTF voer voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was vorige week vrijdag weer eens tijd om zelf de ski’s in de car te flikkeren en te linkerbanen, Obertauern was de plek waar het allemaal moest gaan gebeuren! Lees Meer…

Meer Nieuws