Nieuws - 19 november 2018   12:56 Val Thorens voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘Beste skigebied ter wereld’

Door:

Ja hoor, ze hebben het gewoon weer geflikt! Voor de vijfde keer is het Franse Val Thorens uitgeroepen tot het allerbeste skigebied ter wereld. Bij de World Ski Awards in Kitzbühel waren zij de grote winnaar! 

Sinds het bestaan van de World Ski Awards heeft Val Thorens maar één keer de prijs af moeten staan aan een ander en dat was in 2015 toen Kitzbühel er met die prijs vandoor ging. Dit betekent dat dit de derde keer op rij is dat het Franse skigebied de felbegeerde titel binnen weet te slepen, die tot stand is gekomen na een lange stemperiode onder ‘professionals uit de wintersportbranche’.

Tijdens het jaarlijkse event, dat afgelopen weekend plaats vond in het Oostenrijkse Kitzbühel, werden de grootste prijzen voor alles wat maar met skireizen te maken heeft weggegeven. Van skigebieden tot touroperators en hotels, alles kwam weer voorbij.

Categorieën

Zoals altijd was er een hele reeks met categorieën waar op gestemd kon worden en deze worden traditiegetrouw eerst op landelijk niveau uitgedeeld, alvorens er naar een wereldwijde prijs gegaan kan worden. De landelijke winnaars nomineren zich namelijk voor de wereldwijde prijzen. Ook dit jaar was er wederom een winnaar met een Nederlands tintje, namelijk Sunweb. Zij hebben wederom de titel voor beste touroperator weten te winnen! Helaas voor SnowWorld hebben ze de titel van beste indoorhal niet kunnen claimen, deze is namelijk naar Ski Dubai gegaan.

Check hieronder alle winnaars per categorie:

Skigebied: Val Thorens – Frankrijk
Freestyle skigebied: Laax – Zwitserland
Skihotel: W Verbier – Zwitserland
Nieuwe skihotel: Fahrenheit Seven Courchevel – Frankrijk
Groene skihotel: rocksresort Laax – Zwitserland
Ski Boutique Hotel: Aurelio Lech – Oostenrijk
Skichalet: Chalet Les Anges Zermatt – Zwitserland
Nieuwe skichalet: Chalet des Cascades – Frankrijk
Liftbedrijf: Bergbahn AG Kitzbühel – Oostenrijk
Indoor skigebied: Ski Dubai
Touroperator: Sunweb
Travel agent: Leo Trippi
Heliski operator: Bella Coola Heli Sports – Canada
Ski transfer operator: Schneebeben
Bijzondere verrichtingen voor skitourisme: Juan Cruz Adrogué

Nationale ranking

Er is een hele grot met landen waar uit geput werd voor deze prijzen en voor al deze landen zijn bovenstaande categorieën ook nog eens uitgedeeld. Dit is uiteraard een aardige lijst en hier zijn her en der nog wel wat nieuwe dingen te vinden ten opzichte van vorig jaar. Het mag in ieder geval geen verbazing meer opleveren dat Kitzbühel de titel van beste skigebied in Oostenrijk heeft gewonnen en Garmisch-Partenkirchen die van Duitsland. Ook landen als Polen, Roemenië, China en Rusland zijn opgenomen in deze ranking.

Om de gehele uitslagenlijst te bekijken moet je even naar de uitslagpagina van World Ski Awards gaan. Als je nog op zoek bent naar een bijzonder goede accommodatie deze winter, dan weet je waar je moet zijn!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws