Nieuws - 12 februari 2019   9:08 Val Thorens: Waarschuwing voor uitbraak van mazelen

Door:

Heb je ooit een inenting tegen mazelen gehad? Zo niet, dan moet je Val Thorens misschien maar even vermijden. Er is een uitbraak gemeld! 

Hoewel de meesten ooit wel een shot hebben gehad, kan het in een rap tempo verspreiden. In een paar dagen tijd zijn er 18 gevallen gemeld in het Franse dorp en de verwachting is dat dat aantal nog wel gaat stijgen.

Mazelen is een hele besmettelijke ziekte en als er niks aan gedaan wordt dan kan de ziekte zelfs vrij snel fataal zijn. De laatste jaren zijn de gevallen met mazelen al aan het stijgen en dat heeft alles te maken met het feit dat minder ouders hun kinderen vaccineren voor de ziekte.

Het gros van de 18 gevallen zijn jongeren die het hele seizoen in Val Thorens werken en autoriteiten raden ouders dan ook aan om hun kinderen te vaccineren voordat ze naar het skigebied gaan. De verspreiding gaat namelijk heel erg snel en in de rest van de regio rondom Val Thorens zijn al 12 andere gevallen gemeld in ongeveer een week tijd.

Wanneer je geïnfecteerd bent dan duurt het ongeveer 2 weken voordat je symptomen krijgt. Rode vlekken verspreiden zich snel en je krijgt een grieperig gevoel. Met name kinderen kunnen hieraan overlijden en daarom wordt gehamerd op vaccinatie voor met name jonge kinderen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws