Nieuws - 8 april 2021   8:37 Valentino Guseli stunt naar nieuw wereld record ‘Highest Halfpipe Air’ in Laax

Door:

De Australische snowboarder Valentino Guseli heeft een nieuw wereld record voor ‘Highest Halfpipe Air’ te pakken en daarmee stoot hij niemand minder dan Shaun White van de troon!

Zo de tandjes, er was in het Zwitserse Laax wat aan het broeden en dat is nu uitgekomen. En hoe! Valentino Guseli klinkt Italiaans/Spaans, maar dat is hij op papier allerminst. Daar staat namelijk dat hij gewoon uit Australië komt. Hoe z’n roots verder lopen weten we niet, maar cojones heeft hij in ieder geval zeker weten.

Hoe dan ook, Valentino Guseli heeft afgelopen seizoen z’n eerste World Cup gereden en daar werd hij meteen 8e. Dit alles was eveneens in het Zwitserse Laax tijdens de LAAX OPEN, dus de jonge snowboarder wist z’n weg in de pipe toen al te vinden. En met ‘jong’ bedoelen we jong. Als in, 15 jaar oud jong.

Ja, dat is best jong. Oke, nu naar het gedeelte waar je op zit te wachten: cijfers en bewegende beelden. Shaun White was degene die het record in handen had met 7 meter boven de coping, maar dat is nu verleden tijd. Valentino Guseli heeft er namelijk 30 centimeter bovenop gedaan en is nu de nieuwe recordhouder. Het record gaat dus van 23 ft naar 24 ft.

De leek zou zeggen dat 30 centimeter verschil niet veel is, de kenner zou weten dat het genoeg is om alles af te breken wat er maar in je lijf aanwezig is. Want zeven meter boven de coping is pak ‘m beet, 14 meter vanaf de grond. De pipe in Laax is namelijk ook nog eens een massive one te noemen. Check de beelden hieronder:

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

18 april 2021

Zondag WTF #425

Weer een week lockdown ellende, alsof we er nog niet genoeg hebben gehad. Hoe dan ook, chill er op los, de WTF staat voor je klaar!  Lees Meer…

Meer Nieuws