Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Andorra
Vallnord-Pal Arsinal in Andorra getroffen door vandalisme

Gepost op

Een bizar gevalletje vandalisme in Andorra. Meerdere skiliften zijn beschadigd in Vallnord-Pal Arsinal! 

Dit zal waarschijnlijk een van de meest bizarre nieuwtjes zijn die je vandaag gaat horen. In Vallnord-Pal Arsinal, gelegen in Andorra, zijn medewerkers namelijk achter een serieus geval van vandalisme gekomen. De kabels van drie skiliften zijn namelijk zwaar beschadigd door nog onbekende mensen.

Vandalen hebben met een ijzerzaag de liftkabels zwaar beschadigd door ze voor een groot gedeelte door te zagen. Dit kwam aan het licht toen medewerkers losse stukken kabel zagen hangen bij een van de liften en vervolgens gingen ze op onderzoek uit.

Uit het onderzoek bleek dat de kabels voor een deel zijn doorgezaagd. Het gaat om de liften Telecadira Cubil, Telecadira Serra II en Telesquí 6. Er zitten flinke beschadigingen op en de liften kunnen met de huidige kabels ook niet maar zo aangezet worden. Ze zullen eerst gerepareerd of vervangen moeten worden en het is nog niet duidelijk of de winteropening hiermee in het gedrang gaat komen. Op 1 december moeten de liften weer gaan draaien, maar als de schade voor die tijd niet gerepareerd kan worden kan het skigebied zijn deuren niet openen.

Someone tried to sabotage the lift cables in Pal – Andorra! from snowboarding

Daders

Wie de daders zijn is nog onduidelijk en uiteraard ontbreekt ook ieder motief in dit verhaal. De eerste conclusie is dat de daders liftpalen in zijn geklommen en zelf met een ijzerzaag aan de gang zijn gegaan. Er is inmiddels aangifte gedaan en de politie vraagt getuigen om zich te melden.

Het vervangen van dergelijke kabels is overigens meestal niet binnen een paar dagen gereed. De stalen kabels moeten op maakt geproduceerd worden en vervolgens op locatie in elkaar worden gedraaid. De kans dat ze op 1 december open gaan lijkt dan ook erg klein.

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer