Nieuws - 31 augustus 2018   20:57 Van der Velden & Wolf pakken podiumplek bij JWC Slopestyle in Cardrona

Door:

Was dat vanochtend even lekker wakker worden, Casper Wolf en Niek van der Velden hebben zich vannacht namelijk beide naar een podiumplek gestunt bij de Slopestyle wedstrijd van het Junior World Championship in Cardrona Alpine Resort!

Het seizoen in Europa mag nog even wachten, want eerst is het tijd voor wedstrijden in Australië en Nieuw Zeeland. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: Niek van der Velden & Casper Wolf pakten dus een plek op het podium en daarmee lieten ze een druk, concurrerend veld achter zich.

Op de vraag of Niek van der Velden had verwacht dat de wedstrijd zo zou lopen was de Skidôme rijder eerlijk. “Totaal onverwacht”, aldus Van der Velden. “Maar in de trainingen ging het al superchill, waardoor ik met een goed gevoel aan de finale begon. Ik heb twee sterke runs neergezet en ja, bij de tweede score had ik wel zoiets van wow, dit kan best wel eens podium worden”, vertelt hij tegen de pers.

Casper WolfFotocredit: Iain McGregor/Winter Games NZ

Voor Casper Wolf kwam het naar eigen zeggen eigenlijk nog wel wat meer onverwacht. Voorafgaand aan het onderdeel slopestyle durfde Wolf namelijk enkel te hopen op een finaleplaats. “Maar dit had ik echt nooit kunnen bedenken”, reageerde Casper Wolf uiterst tevreden. “De eerste run ging heel relaxed en heb ik alles mooi kunnen landen. Helaas kwam ik in de tweede en derde run ten val, maar was mijn score in de eerste run hoog genoeg voor een medaille.”

Beide heren deden een paar dagen geleden ook al goede zaken in het Cardrona Alpine Resort, Nieuw Zeeland. Niek en Casper haalden toen eveneens de finale, waar ze respectievelijk 10e en 7e werden.

Bron:

Fotocredit: FIS Snowboard

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws