Nieuws - 27 oktober 2020   18:50 Vanaf 28 oktober oranje reisadvies voor heel Oostenrijk en Italië

Door:

Waar een deel van Oostenrijk al een oranje reisadvies had, komen daar nu ook de laatste regio’s bij. Vanaf morgen geldt voor heel Oostenrijk code oranje en Italië zal daar ook bijgevoegd worden! 

De besmettingen met het coronavirus in zowel Oostenrijk als Italië lopen flink op en dus heeft de Nederlandse overheid besloten om het reisadvies voor beide landen verder aan te scherpen. Waar de regio’s Vorarlberg, Tirol, Salzburg, Oberösterreich en Niederösterreich al langer het oranje reisadvies hadden, komen de regio’s Karinthië, Burgenland, Stiermarken en Ost-Tirol daar nu ook nog bij, waardoor het hele land onder code oranje zullen vallen.

Zoals bekend staat code oranje voor ‘alleen noodzakelijke reizen’ en daar vallen vakantiereisjes uiteraard niet onder. Bij het reizen uit een code oranje gebied zal je in Nederland 10 dagen in quarantaine moeten.

Italië

Tot en met vandaag was heel Italië nog geel op de kaart van de overheid, net zoals vrijwel ieder ander land waar de besmettingen nog relatief meevallen, maar ook Italië zal morgen van kleur gaan veranderen. Omdat de besmettingen met het coronavirus flink op lopen in het land n er nieuwe maatregelen bij zijn gekomen, heeft de Nederlandse overheid besloten om het reisadvies verder aan te scherpen.

Vanaf woensdag 28 oktober geldt dan ook voor Italië dat alleen ‘noodzakelijke reizen’ gemaakt kunnen worden. Overigens heeft Italië eerder al aangegeven dat alle skigebieden de deuren moeten sluiten tot een met 24 november, waardoor Italië voor de wintersport al geen optie meer was in deze weken.

Uitzonderingen

Voor Oostenrijk gelden overigens nog steeds drie uitzonderingen. De regio’s  Jungholz en Hinterriss in Tirol en Kleinwalsertal in Vorarlberg zijn alleen bereikbaar via Duitsland, waardoor voor deze regio’s ook het Duitse reisadvies (code geel) actief blijft. Wel is er nog altijd de mogelijkheid dat ook regio’s in Duitsland naar code oranje gaan, indien het aantal besmettingen op blijft lopen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws