Nieuws - 30 oktober 2019   11:46 Vandalen beschadigen gondels in Zell am See: €25.000 schade

Door:

Vrij kort voor de start van het seizoen heeft Zell am See er nog even een flinke kostenpost bij gekregen. Een stel vandalen hebben zich flink uitgeleefd op een van de skiliften met een aardige schadepost tot gevolg! 

Welke skilift beschadigd is wil Zell am See nog niet zeggen, maar ze hebben wel aangegeven dat er een aardige schadepost is. In totaal loopt dit op tot €25.000,- nadat de vandalen zich dus los hebben gelaten op een van de skiliften in het populaire gebied.

Er zijn in totaal 30 gondels beschadigd geraakt en veel van deze gondels zijn zelfs ‘zwaar beschadigd’, aldus de lokale politie. De daders zijn nog niet gevonden en een signalement hebben ze momenteel ook nog niet.

De vernielingen vonden plaats ergens tussen 18 en 27 oktober en vermoedelijk zijn de vandalen met skistokken aan de gang geweest. Het plexiglas van de gondels is bekrast en gebroken en ook zijn stoeltjes volledig vernield. Deze gondels zullen voor de start van het seizoen dus gerepareerd moeten worden en dat zal nog een aardige operatie worden, aangezien ze daar dus ongeveer een maand de tijd voor hebben.

Het politieonderzoek is nog in volle gang, al willen ze momenteel nog vrij weinig kwijt over de mogelijke daders. Welke gondel het is zal nog moeten blijken, maar dit zal waarschijnlijk eentje vanuit het dorp zelf zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws