Nieuws - 14 december 2015   13:22 Veel Franse skigebieden blijven voorlopig dicht

Door:

Jawel, het rampscenario van vorig jaar komt doodleuk nog een keer voorbij! Het is slecht gesteld met de sneeuw in de Alpen en dat betekent dat ze het in Frankrijk zwaar hebben. Zo zwaar dat veel skigebieden nog helemaal stil staan! 

Normaal gesproken zouden veel skigebieden tijdens het afgelopen weekend voor het eerst de liften weer aanslingeren om het wintersportfestijn te laten beginnen, maar daar is deze keer echt geen sprake van. In veel gebieden ligt nog helemaal geen sneeuw of het zijn kleine laagjes boven op de toppen, wat betekent dat het seizoen dus nog niet van start kan gaan. Skigebieden zoals Valfrejus, Les Brasses, La Grave en Vallouise kunnen nog helemaal niet open terwijl anderen het moeten doen met een handjevol pistes.

De gebieden die wat hoger liggen hebben over het algemeen mazzel en daar zijn er al een aantal van geopend, zoals Val Thorens en Meribel, maar ook daar zijn de condities niet overal geweldig te noemen. Dit weekend zijn La Plagne en Les Arcs wel open gegaan terwijl ook zij moeite hebben met de sneeuwkwaliteit, met name op de lager gelegen pistes. Het enige voordeel is dat de temperaturen regelmatig rond het vriespunt zijn overdag, waardoor de sneeuwkanonnen in ieder geval een aantal pistes kunnen prepareren. Maar ja, als de zon er dan een paar dagen op staat is ook daar weinig meer van over!

Het resultaat is dat de skigebieden duizenden euro’s omzet mislopen en na de rampzalige start van het vorige seizoen is deze klap alleen maar groter. Het vertrouwen van wintersportgangers in deze periode werd namelijk al behoorlijk op de proef gesteld en de slechte sneeuwsituatie nu zorgt alleen maar voor grotere issues. Overigens blijven deze problemen ook nog wel even aanhouden omdat de meteorologen geen grote sneeuwhoeveelheden verwachten voor de kerstdagen.

De Franse skigebieden hebben door deze issues dan ook al een vermindering in boekingen gezien van 14% ten opzichte van vorig jaar. Met de kerstdagen in het vooruitzicht hopen de gebieden dat er snel sneeuw gaat vallen anders kan het seizoen wel eens heel erg slecht uit gaan pakken. Vorig jaar begon het net na de kerst ineens heel hard te sneeuwen waardoor duizenden toeristen vast zaten door ingesneeuwde wegen en gesloten vliegvelden en de kans is zeker aanwezig dat we dit jaar exact hetzelfde scenario mee gaan maken!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws