Nieuws - 25 februari 2019   13:16 ‘Veel minder wintersportongevallen door veel sneeuw’

Door:

De winter is nog niet voorbij, maar nu wordt al voor een deel de balans op gemaakt. Tot dusver zijn er veel minder ongevallen geweest dan afgelopen jaren! 

Het ‘gebrek’ aan ongevallen zou alles te maken hebben met de grote hoeveelheid sneeuw die deze winter naar beneden is gekomen. In Oostenrijk zijn tot dusver 1.700 ongevallen gemeld en hoewel dat er nog altijd veel zijn, is dit toch al een daling van 15% ten opzichte van voorgaande jaren.

Dit heeft alles te maken met de hoeveelheid sneeuw die naar beneden is gekomen. In januari is Oostenrijk helemaal bedolven onder de sneeuw en door al die verse sneeuw zijn de condities op de pistes gewoon vele malen beter dan in veel andere jaren. Wanneer het ijzig wordt en de condities verslechteren dan laat toch vaak de techniek van de wintersporters het afweten, waardoor de kans op ongevallen flink toeneemt.

Hit & Run

Waar de Oostenrijkse politie nog wel van baalt is dat de hoeveelheid ongevallen waarbij de schuldige simpelweg vertrekt niet af is genomen. Bij 20% van de ongevallen gaat de veroorzaker weg, iets wat absoluut niet is toegestaan in de Alpen. Net als bij een ander ongeval ben je verplicht om bij het slachtoffer te blijven, waar nodig gegevens uit te wisselen en als er medische hulp nodig is, moet je bij het slachtoffer blijven totdat de pistedienst aangeeft dat je mag vertrekken.

Blijkbaar komt het dus nog vaak voor dat wintersporters tóch zomaar vertrekken na een ongeval en de politie heeft er ook geen kant en klare oplossing voor. Het enige wat ze kunnen doen is blijven zoeken naar degenen die vluchten en blijven waarschuwen dat vertrekken na een ongeval simpelweg verboden is.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws