Nieuws - 5 februari 2016   17:11 Verbier gaat zelf-volgende drones aanbieden in skigebied

Door:

Drones en skigebieden, het lijkt een match made in heaven maar er zijn zoveel verschillende regeltjes dat je er niet achter kan komen wat wel en niet mag. Verbier zegt fuck it en gaat zelf-volgende drones verhuren in het skigebied. Je laat ‘m opstijgen en je avonturen worden automatisch gefilmd! 

Als een van de rijkste skigebieden ter wereld kan je zulke speeltjes nog wel een keer veroorloven. Met al het gedoe rondom drone gebruik is het verfrissend om te zien dat een van de grootste gebieden ter wereld zo’n massive stap zet! Er zitten (uiteraard) wel weer een paar haken en ogen aan de verhuur, maar goed. Het is wel mogelijk!

De meeste skigebieden lijken tegenwoordig de keuze te maken om dronegebruik grotendeels te verbieden voor particulieren. Als je niet over de juiste papieren beschikt en een vergunning hebt in een bepaald gebied kan je het vliegen met je drone waarschijnlijk wel vergeten. Geen probleem voor een massive filmbedrijf dat zijn nieuwe epische webserie aan het schieten is, maar als je gewoon een beetje beelden wil schieten van jouw wintersportvakantie dan kan je het dus wel shaken.

In Verbier gaan ze nu de Hexo+ zelf-volgende drone inzetten. Deze drone maakt gebruik van een GoPro op een gestabiliseerde gimball en via een bluetooth verbinding met je smartphone volgt de drone al je moves in de sneeuw. Er is dus geen afstandsbediening nodig en je kan in principe alles helemaal zelf doen! Toch vertrouwd Verbier het niet zomaar en zitten er wel een paar eisen aan het gebruik van deze drone.

Verbier

Je mag de gehuurde Hexo+ alleen gebruiken op de Audi Funslope, het Snowpark en het slalom parcours. Wanneer je gaat filmen zal er een professional van Verbier aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden en als je toch buiten de eerder genoemde gebieden komt zal hij waarschijnlijk snel ingrijpen. Maar hey! Je mag wel gewoon mooie stabiele drone beelden schieten vanuit de lucht!

Het zal je waarschijnlijk niks verbazen maar de huur van deze drone is best aan de prijs. Eigenlijk kunnen we het gewoon heel erg duur noemen! Om zo’n drone een hele dag te kunnen huren ben je 400 Zwitserse frank kwijt, wat neerkomt op 361 euro. Voor een halve dag ben je 250 Zwitserse frank kwijt, omgerekend 225 euro. Je moet er dus wel iets voor over hebben om deze beelden te maken!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws