Nieuws - 15 mei 2021   17:14 Vermissing op de Matterhorn: Duitse miljardair na 3 jaar dood verklaard

Door:

Het is een bizar verhaal dat nu pas een sluiting lijkt te hebben. Een Duitse miljardair is na het verdwijnen in Zwitserland nu pas dood verklaard! 

In april 2018 was de Duitse miljardair Karl-Erivan Haub in Zwitserland aan het skitouren, omdat hij aan het trainen was voor een wedstrijd. In de buurt van de Matterhorn verdween hij echter ineens, zonder dat iemand ook maar iets gezien heeft. Sindsdien is de Duitse miljardair spoorloos en het heeft dus dik drie jaar geduurd voordat de man officieel dood verklaard is.

Karl-Erivan Haub werd ten tijde van zijn verdwijning pas de volgende morgen als vermist opgegeven, toen hij niet op was komen dagen voor het ontbijt in zijn hotel en niemand iets van hem hoorde. Het enige wat bekend was is dat de man de dag ervoor met een tas en een set ski’s vanuit Zermatt richting de Matterhorn was vertrokken en sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Wat er met hem gebeurd is is nog altijd onbekend, omdat er geen sporen van een ongeval zijn gevonden en er ook geen lichaam is aangetroffen in de bergen. De familie van Haub gaf de moed al na een week vermissing op en de officiële zoekacties werden in oktober 2018 volledig stil gelegd.

Haub was samen met zijn broer CEO van de Tengelmann groep, een bedrijf dat meerdere supermarkt en groothandel ketens runt in verschillende landen. De leiding van het miljardenbedrijf ligt sindsdien in handen van de jongere broer en nu pas is het juridisch ook volledig rond.

Ruim 3 jaar na de vermissing heeft de rechtbank in Duitsland namelijk officieel verklaard dat Haub is overleden en wel om middernacht op 7 april 2018. Een preciezer tijdstip is er natuurlijk niet en ondertussen is er ook nog steeds niets gevonden.

Overigens komt het nog wel eens voor dat iemand in bijvoorbeeld een gletsjerspleet valt en dat een dergelijke lichaam pas na tientallen jaren gevonden worden. In Italië bijvoorbeeld kwamen bijvoorbeeld de lichamen van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog onder het ijs vandaan en vergeet de meest beroemde vondst, de ijsmummy Ötzi, ook zeker niet.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws