Nieuws - 19 april 2017   8:17 Verse sneeuwval zorgt weer voor hoog lawinegevaar!

Door:

Ja hier konden we de klok op gelijk zetten natuurlijk. Door de verse sneeuwval komt er weer serieus lawinegevaar om de hoek kijken. In Oostenrijk zijn ze alvast begonnen met waarschuwen! 

Met al dik een halve meter verse sneeuw zo laat in het seizoen kan het natuurlijk niet missen. Het lawinegevaar is in een paar dagen tijd flink toegenomen en de Oostenrijkse lawinedienst heeft het nu alweer over lawinecijfer 3 op de schaal van 5. Het grootste gevaar is te vinden boven de 2000 meter, waar uiteraard ook de meeste sneeuw is gevallen.

De lawinedienst waarschuwt dat de hellingen die veel wind te verduren hebben heel makkelijk voor lawines kunnen zorgen, zeker nu met al die verse sneeuw. Combineer dit met een lange periode van warmte en dooi die er aan vooraf ging en je hebt een cocktail voor flinke ongevallen.

Er wordt dan ook flink gehamerd op de risico’s, gezien het feit dat deze late sneeuwval nog wel eens voor vreemde acties van wintersporters kan zorgen. Het is natuurlijk de laatste kans om nog een keer van de verse poedersneeuw te genieten en dat betekent dat lang niet iedereen de juiste veiligheidsmaatregelen treft om buiten de pistes aan de gang te gaan.

De situatie lijkt voorlopig ook niet te veranderen en het blijft nog tot morgen doorsneeuwen in Oostenrijk. Pas daarna kan het lawinecijfer misschien weer iets gaan zakken, afhankelijk van hoe het weer zich gaat houden. Voorlopig is het in ieder geval vooral koud en worden zelfs de dalen helemaal wit.

Bij de lawinedienst is de boodschap in ieder geval duidelijk. Kijk uit als je buiten de pistes wil komen, blijf de juiste voorbereidingen treffen en zorg dat je met een goede gids op pad gaat. De gevaren zijn nooit helemaal weg te nemen, maar je kan er zelf natuurlijk een hoop aan doen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws