Nieuws - 15 maart 2020   18:42 Vertrek nu uit de Alpen: Zuidelijke Duitse grenzen morgenochtend dicht

Door:

Mocht je nu nog in de Alpen zitten, vertrek dan zo snel mogelijk. De kans dat je nog zonder problemen in Nederland kan komen neemt steeds verder af, nu Duitsland heeft aangekondigd de zuidelijke grenzen dicht te gooien! 

Vanaf morgen (maandag 16 maar) 8 uur ‘s ochtends gaan de Duitse grenzen met Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk potdicht. Er worden overal zeer strenge controles opgezet en de kans dat je tegen gehouden wordt is zeer groot.

De exacte maatregelen zijn redelijk vaag en het is nog niet duidelijk of ook de toeristen hierdoor met 100% zekerheid getroffen worden, maar dat er wat van gemerkt gaat worden mag wel duidelijk zijn. Goederenverkeer mag onder streng toezicht doorgaan en forenzen in de grensgebieden mogen ook nog steeds de grens over.

Hamsteren

De maatregel is vooral bedacht om de verspreiding van het virus in te dammen en ook om het hamsteren vanuit buurlanden tegen te gaan. Nu komen mensen uit Oostenrijk bijvoorbeeld de grens over om de Duitse supermarkten te plunderen en veel supermarkten hebben daardoor nu al grote problemen met leveringen.

Of het voor toeristen wel of niet mogelijk blijft om te reizen, het advies blijft aan alle kanten hetzelfde. Rijd nu nog terug naar Nederland, of er bestaat een grote kans dat je de komende 2 tot 3 weken vast komt te zitten op je vakantiebestemming, met alle bijkomende gevolgen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws