Nieuws - 30 april 2019   9:19 Vier doden door lawine in Zwitserland

Door:

Triest nieuws uit Zwitserland. Vier tourskiërs zijn daar om het leven gekomen door een grote lawine! 

Het bericht is gister pas naar buiten gegaan, maar het ongeval is vermoedelijk al op vrijdag voorgekomen. Een groep van vier tourskiërs was aan het touren bij het Fieschertal in de Berner Alpen en werden ‘s avonds als vermist opgegeven toen ze niet aankwamen bij hun accommodatie.

‘s Ochtends om 9 uur waren ze vertrokken van de Finstaarhorn hut om door te Touren naar de Kondordia hut bij de Aletsch gletsjer, maar daar zijn ze dus nooit aangekomen.

Toen de groep niet aankwam bij de berghut heeft de uitbater de autoriteiten gebeld en het viertal als vermist opgegeven, die vervolgens direct met een helikopter van Air Zermatt het gebied uit gingen kammen. Zij hebben meerdere lawine spots ontdekt, maar zagen geen aanwijzingen om te kunnen zien waar de slachtoffers mogelijk zouden kunnen zijn. Slecht weer gooide vervolgens roet in het eten en de zoektocht kon pas zaterdag aan het einde van de middag hervat worden.

Vervolgens werden de slachtoffers snel gevonden aangezien ze allemaal lawinepiepers bij zich droegen. Alle vier de slachtoffers zouden de Duitse nationaliteit hebben. Hoe de lawine precies in gang is gezet is nog onduidelijk, wel is aangegeven dat in het gebied op dat moment lawinecijfer 3 op de schaal van 5 actief was. Of ze mogelijk de lawine zelf af hebben getrapt wordt nog onderzocht. Overigens heeft de Zwitserse politie de identiteit van de slachtoffers nog niet publiekelijk bekend gemaakt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws