Nieuws - 9 januari 2019   16:33 Vier tieners onder lawine die over de piste rolt in Neukirchen

Door:

In het Oostenrijkse Salzburgerland zijn vier tieners met de schrik vrij gekomen. Ze werden deels begraven onder een lawine die over een piste kwam rollen in Neukirchen am Grossvenediger! 

Rond de klok van 11 uur kwam op 1980 meter hoogte een verwaaid stuk sneeuw los, die vervolgens een flinke lawine in gang wist te zetten. De sneeuwmassa had een totale lengte van zo’n 500 meter en rolde op aardige snelheid door een geul heen en precies in het pad van de lawine lag een geopende blauwe piste.

Op die piste was een groep van zes tieners aan het skiën en zij kwamen dan ook in aanraking met deze sneeuwmassa. Twee konden wegskiën van de lawine, maar vier tieners werden wel deels begraven.

Uitgraven

Van die vier tieners konden twee zichzelf gelukkig snel weer bevrijden van de sneeuwmassa, maar twee anderen moesten uitgegraven worden. Gelukkig waren de werknemers van het liftbedrijf in de buurt en zagen ze het gebeuren, waardoor het tweetal in een rap tempo bevrijd kon worden.

Ze kwamen er dan ook allemaal wonder boven wonder goed van af en hebben er niets aan overgehouden, al zijn ze allemaal wel behoorlijk geschrokken van het voorval. De twee die begraven waren, beide Duitsers van respectievelijk 16 en 17 jaar, zijn nog wel door een medisch team gecontroleerd, maar konden snel weer naar huis gaan.

Lawinegevaar

In Neukirchen hebben ze later op de dag besloten om de liften stil te zetten vanwege de sneeuwval en het hoge lawinegevaar. Ook heeft de politie een onderzoek ingesteld naar nalatigheid door het gebied, aangezien een lawine over een gezekerde piste simpelweg nooit voor mag komen.

Overigens is er ook in een deel van Salzburg nu lawinecijfer 5 afgegeven, iets wat zeer zelden voorkomt. En het dumpt nog steeds als een gek!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws