Nieuws - 10 maart 2020   16:13 Vijf doden door zware lawine in Dachstein

Door:

Triest nieuws uit Dachstein. Een zware lawine heeft daar afgelopen weekend aan vijf mensen het leven gekost! 

Op zondagochtend, rond de klok van half 10, kwam er een bijzonder grote lawine los in het Oostenrijkse skigebied waar een grote groep mensen bij betrokken is geweest.  Een groep van vijf Tsjechische sneeuwschoenwandelaars waren bezig met een tour op de noordkant, toen er ineens een grote plaat sneeuw los kwam. Deze sneeuwplaat sleurde de volledige groep mee en heeft de vijf Tsjechen weten te begraven.

Alle vijf de betrokken personen zijn overleden door deze lawine. Hoewel meerdere getuigen het zagen gebeuren en direct de reddingsdienst ingeschakeld werd, duurde het toch geruime tijd voordat de slachtoffers gevonden konden worden. De lawine was 200 meter breed en 400 meter lang en waarschijnlijk had de groep geen lawine gear op zak.

Een hele grote groep reddingswerkers werd ingeschakeld en zo waren ze in totaal met zes helikopters aanwezig, maar het mocht niet meer baten. De slachtoffers konden alleen nog geborgen worden. De oorzaak voor de lawine is nog onbekend, zo weten de autoriteiten nog niet of de Tsjechen zelf de oorzaak zijn, of dat het toch ergens anders ligt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws