Nieuws - 19 januari 2016   13:28 Vijf Franse militairen omgekomen bij lawine in Valfréjus

Door:

De lawineongevallen blijven maar komen. Gistermiddag zijn vijf Franse militairen om het leven gekomen door een lawine in het Franse Valfréjus, waar op dat moment een oefening bezig was. Nog eens vijf militairen zijn opgenomen met zware verwondingen! 

Het begint erop te lijken alsof fatale lawineongevallen dagelijkse kost worden. Vijftig militairen van het Franse Vreemdelingenlegioen waren gistermiddag bezig met een sneeuwtraining in Valfréjus toen een grote lawine naar beneden kwam en tien militairen meesleurde. De militairen waren bezig met een skitraining op 2200 meter hoogte rond de klok van twee uur toen de lawine naar beneden kwam.

De reddingsdienst was snel ter plekke en wist alle tien slachtoffers uit te graven, maar vijf militairen waren al overleden. De overige vijf slachtoffers zijn zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis in Grenoble, waar ze op dit moment behandelt worden. Voor deze reddingsoperatie werden drie helikopters ingezet met in totaal vijftien reddingswerkers en meerdere lawinehonden.

De militairen komen oorspronkelijk uit het zuiden van Frankrijk en ze waren onderdeel van een grote bergoefening die gestuurd wordt vanuit Modane. Alle militairen hadden lawinepiepers bij zich.

Zillertal

Het ongeval in Frankrijk is niet het enige fatale lawineongeluk in de afgelopen dagen. Gisteren schreven we al over een fataal ongeluk in Verbier maar op zondag is ook nog een 14-jarige vrouwelijke Russische wintersporter om het leven gekomen bij een lawine in het Oostenrijkse Zillertal. Ze ging samen met een skiklas buiten de piste en de skileraar was haal al voorgegaan. Zij was de eerste van de groep die de afdaling maakte toen de lawine naar beneden kwam. Geen van de leerlingen had een safetyset bij zich en de Russische vrouw werd pas na 25 minuten gevonden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws