Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Cocaïne
Vijf Zwitserse steden in Europese top-10 van cocaïne gebruik

Gepost op

In Zwitserland houden ze blijkbaar wel van een beetje wit poeder. Na een onderzoek is namelijk gebleken dat Zwitserland bijzonder hoog staat in het Europese cocaïne gebruik! 

Hoe voer je zo’n onderzoek uit? Je kan natuurlijk simpelweg rond gaan vragen en hopen dat er iemand is die een antwoord geeft over de hoeveelheid coke die diegene in zijn neus stopt. Maar ja, daar ga je het ook niet bepaald mee redden! Daarom is er gekeken naar het rioolwater in alle grotere Europese steden om vervolgens te testen hoeveel afvalstoffen er in zitten.

De resultaten waren toch best wel bijzonder en zo blijkt dus dat maar liefst vijf Zwitserse steden in de top 10 van het Europese cocaïne gebruik. Barcelona staat nog steeds op de absolute eerste plek, maar Zürich staat op de tweede plek, gevolgd door St. Gallen(4), Genéve (5), Basel (8) en Bern (9). Wanneer er alleen naar de weekenden wordt gekeken dan staat Zürich zelfs met kop en schouders bovenaan!

Oftewel, in Zwitserland wordt in het weekend aardig wat wit poeder weggewerkt. Dit aantal zal in de skigebieden een stuk lager liggen, maar het toont wel aan dat er in Zwitserland toch wel een aardige cocaïne cultuur aanwezig is. Blijkbaar moeten die Zwitsers toch iets met die zeeën van geld!

Het meten van de skigebieden zelf staat niet heel hoog op de prio-lijst van de toezichthouders, maar gezien het cokegbruik in Zwitserland zou het best interessant zijn om daar een beeld van te krijgen. Overigens staan er ook aardig wat Nederlandse steden in deze lijsten, waarbij Nederland vooral hoog staat bij het MDMA gebruik. Amsterdam staat daar dik op één en steden als Eindhoven en Utrecht staan ook in de top-tien lijst.

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer