Nieuws - 23 april 2021   15:52 Vijftal sneeuwruimers in Oostenrijk getroffen door bliksem

Door:

Bliksem slaat geen tweede keer in op dezelfde plek. Toch? Een vijftal sneeuwruimers in Oostenrijk wil het daar wel eens over hebben. Ze werden getroffen tijdens de werkzaamheden! 

Het ongeval gebeurde gistermiddag op de Schafberg, gelegen in het Salzburgerland tussen de Wolfgangsee en de Mondsee. Een team van in totaal elf medewerkers was op de berg bezig met het ruimen van sneeuw voor de Schafbergbahn, een oldschool tandrad treintje die in de zomer periode veel toeristen meeneemt. Het vrijmaken van de spoorbaan is een flinke klus, waar nu al mee gestart is.

Tijdens de werkzaamheden werd rond 13.00 uur een 51-jarige medewerker getroffen door een blikseminslag. Zo’n klap gaat je niet in de koude kleren zitten en zijn collega’s zagen het gebeuren en probeerden de man direct te helpen. Maar ja, toen kwam daar een tweede klap. Vier andere medewerkers werden door die tweede blikseminslag getroffen waardoor er in totaal vijf medewerkers op de grond lagen.

De overige zes medewerkers hebben direct eerste hulp kunnen verlenen en hebben daarop de autoriteiten ingelicht. Niet lang daarna kon het vijftal met in totaal twee helikopters naar ziekenhuizen in de regio gebracht worden voor verdere behandeling. Over de exacte ernst van de verwonding is niet veel bekend, eveneens is er niks naar buiten gekomen over hoe het nu met de vijf getroffen gaat. Wel is het in ieder geval een heel bijzonder geval, aangezien het niet vaak voorkomt dat een hele groep mensen getroffen wordt door bliksem.

 

Foto: Pexels

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws