Nieuws - 26 november 2015   8:48 Voormalig Olympisch skiër verruilt ski’s voor Crashed Ice!

Door:

Aankomend weekend gaat de eerste wedstrijd van Red Bull Crashed Ice weer van start! Deze keer staat er ook een bijzondere verschijning op de startlijst in de vorm van Olympische skiër Alain Baxter. Hij is gestopt met skiën en richt zich volledig op de Crashed Ice wedstrijden! 

De Schotse Alain Baxter was de eerste Britse wintersporter die een Olympische ski-medaille wist te winnen, maar die is hem na een drugtest ontnomen. Zelf blijft de 42-jarige bij het verhaal dat hij de drugstest faalde door een medicijn voor verkoudheid en er draait zelfs een campagne om zijn afgenomen medaille terug te geven! Met het skiën is hij in ieder geval helemaal klaar en in Ice Cross Downhill heeft hij de perfecte vervanger gevonden. Red Bull hield een interview met hem om een beeld te krijgen van deze overstap en wat zijn bijzondere trainingsmethodes zijn.

Wat is je plan voor dit seizoen?

Ik deed twee Crashed Ice races tijdens het vorige seizoen – Belfast en Edmonton. Nu doe ik ook mee in Quebec City. Ik heb er zin in, de vorige keren waren onvergetelijk.

Waarom heb je voor deze sport gekozen?

Tja, toen ik nog aan het racen was voor de Ski World Cup woonde ik in Oostenrijk, vlakbij Salzburg. Door de condities op de piste waren we eigenlijk aan het skiën op ijs. Ik speel ook al heel lang ijshockey, zelfs toen ik aan het skiën was. Het schaatsen en springen over kickers voelde dan ook heel vertrouwd, hoewel ik die twee nog nooit gecombineerd had. Ik had dit 10 jaar geleden moeten proberen, alhoewel dat niet mogelijk was door mijn ski carrière.

Red Bull Crashed Ice

Hoe heb je deze overstap gemaakt?

In het Verenigd Koninkrijk vroeg iemand aan mijn ex-manager of er misschien iemand te vinden was die mee wilde doen aan Crashed Ice. Mijn naam kwam naar voren, samen met mijn broer die hetzelfde deed als ik – ijshockey en skiën. Ze mikte eigenlijk op een soort coachrol voor mij omdat ik toen al 41 jaar was. Ze lieten me naar Sheffield komen en daar won ik alle heats tijdens de kwalificaties. Toen zeiden ze tegen me dat ik bij het team hoorde, kom maar naar Belfast en zie maar hoe het gaat! Ik werd daar uiteindelijk de snelste rookie.

Wat heb je nodig om een goede Crashed Ice atleet te worden?

Ik denk dat mijn combinatie, ijshockey en skiën, zeker helpt. Er is ook een freestyle onderdeel in deze sport, dus ik denk dat ook de freestyle skiërs en snowboarders een goede kans maken. Als je die freestyle jumps aankan, wordt het een stuk makkelijker.

Wat is je doel in Quebec City?

Om te kwalificeren bij de 32 besten op dag 1. Als ik dat kan halen dan is echt alles mogelijk!

Is je training nog hetzelfde als in je skiperiode?

Was het maar waar! Ik heb nu drie kinderen en een hond, dus het is niet makkelijker. Maar ik heb veel plezier gehad tijdens de afgelopen zomer door mijn kids mee te nemen naar het skatepark en te oefenen op rolschaatsen. Ik heb ook nog een fitness ruimte thuis dus ik fiets nog steeds, sjouw veel gewichten en probeer zoveel mogelijk op het ijs te staan om mezelf in vorm te houden. En uiteraard ski ik ook nog steeds!

Bron:

Bron & Foto's: Red Bull Content Pool

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws