Nieuws - 12 maart 2020   22:54 Vorarlberg en Salzburg volgen Tirol, sluiten skigebieden

Door:

Nadat eerder vandaag Tirol bekend maakte dat het winterseizoen erop zit door het coronavirus, volgen er nu nog twee. Vorarlberg en Salzburgerland sluiten de skigebieden! 
In een korte tijd nemen de coronamaatregelen bizarre vormen aan. Niet alleen in Tirol worden nu maatregelen getroffen door de skigebieden te sluiten, in de provincies Vorarlberg en Salzburg volgen ze dit voorbeeld. Vanaf 15 maart zullen alle skigebieden in deze provincies gesloten zijn, wat eigenlijk het einde van het wintersportseizoen in Oostenrijk betekent.

Voorlopig is Karinthië de enige die nog geen maatregelen heeft aangekondigd. Mogelijk dat ook deze regio snel zal volgen gezien de ernst van de verspreiding in Oostenrijk.

Hotels

Niet alleen de liften in Vorarlberg en Salzburg zullen sluiten, ook moeten alle hotels vanaf aankomende maandag gesloten zijn. Met de nodige vakantiewelej in het vooruitzicht betekent dit een gigantische klap voor de economie en het is nog afwachten hoe de Oostenrijkse overheid daar verder mee om zal gaan.

Andere Alpenlanden

Italië heeft zoals bekend de meest extreme maatregelen getroffen, met een totale lockdown van het hele land. Verder lijken de rest van de Alpenlanden er nog redelijk gemakkelijk mee om te gaan, aangezien er nog geen zware maatregelen genomen worden in de skigebieden van Frankrijk en Zwitserland. Mogelijk is dat echter een kwestie van tijd!

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws