Nieuws - 22 februari 2019   12:18 Vrouw gedood door koeien: Oostenrijkse boer moet half miljoen betalen

Door:

Niet alleen in de winter kunnen de bergen gevaarlijk zijn. In de zomermaanden liggen er hele andere gevaren op de loer! Beware of the killer cow… 

Het heeft misschien niet heel veel met de winter te maken, maar aangezien het hier toch om bergen en Oostenrijk gaat wilden we je dit bericht niet onthouden.

In Oostenrijk is een boer namelijk veroordeeld tot een schadevergoeding van 490.000 euro. Waarom? Omdat een van z’n koeien op een Alpenweide een vrouw heeft aangevallen. En die vrouw is overleden! Nooit geweten dat koeien zo gevaarlijk kunnen zijn. Het voorval gebeurde in 2014, maar er is nu pas een uitspraak gedaan.

In 2014 was een vrouw namelijk haar hond aan het uitlaten in het Oostenrijkse Pinnistal, een van de uitlopers van het welbekende Stubaital in Tirol. De koeien reageerde blijkbaar erg boos op de hond van de vrouw en dat liep aardig uit de hand. De koeien renden op haar af en vertrapte haar, waardoor ze uiteindelijk is overleden.

Nalatig

In 2014 is dit gevalletje al een keertje voorgekomen bij het Openbaar Ministerie, maar die zagen toen geen reden voor een vervolg. De echtgenoot van de vrouw is het daar niet mee eens en is een rechtszaak begonnen. Die hebben nu uiteindelijk uitspraak gedaan.

De rechter vind namelijk dat de boer niet genoeg heeft gedaan om de situatie ‘veilig’ te maken. Het gebied waar de koeien aan het grazen waren was namelijk niet afgezet met een koord of een hek, waardoor ze eigenlijk alle kanten op konden. De boer is het daar niet mee eens en gaat in hoger beroep.

“Deze uitspraak kan zeer grote gevolgen hebben, vooral voor de veehouders in de Alpen. De vrije weide zou dan niet meer bestaan”, aldus de advocaat van de boer. Wanneer hij het hoger beroep verliest kan het dus zijn dat vrij grazende koeien straks niet meer toegestaan kunnen worden in het Alpengebied. En dan is het ineens klaar met de welbekende Alpenkoeien reclames!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws