Nieuws - 3 september 2019   15:57 Vrouw krijgt $750.000 schadevergoeding wegens crash op de piste

Door:

Een vrouw in de Verenigde Staten heeft een flinke zak geld bij elkaar gesprokkeld. Lang getouwtrek rondom een crash op de piste resulteerde namelijk in een schadevergoeding van $750.000! 

Pauline Labra was in december 2017 aan het skiën in het Amerikaanse Vail toen het mis ging en ze op een smal pad door een andere skiër van achteren werd geraakt. Labra liep hierdoor zware verwondingen op en moest een operatie aan haar schouder laten uitvoeren. Een operatie waarvan ze nu nog steeds bezig is met revalideren.

De schuldige, Craig Michel, werd aangeklaagd door Labra omdat hij op een stuk, waar inhalen absoluut niet mogelijk was, op hoge snelheid tegen haar aan knalde. “We wilden aantonen dat Mr. Michel 100% verantwoordelijk was voor deze crash”, aldus de advocaat van Pauline Labra.

Rechtszaak

Het gevolg was dat Pauline Labra een rechtszaak aan wilde spannen tegen de skiër omdat ze vond dat hij nalatig is geweest in zijn handelen. Verder was het feit dat de autoriteiten er zelf niets aan hebben gedaan ook reden voor Labra om het heft in eigen hand te nemen. Ze heeft zelf een advocaat gezocht en de civiele procedure gestart, in plaats van dat ze een aanklacht in diende bij de autoriteiten.

De zaak was inmiddels zo ver dat er al een datum geprikt was voor de zes-daagse rechtszaak en die zou op 7 januari gaan starten, maar zover is het dus niet gekomen aangezien de verzekering van de dader toch iets anders besloot. Een schadevergoeding van $750.000 was het voorstel, in plaats van een slepende zaak voor de rechter, en die heeft Pauline Labra aangenomen.

Kritiek

Deze zaak heeft al met al voor behoorlijk veel kritiek gezorgd vanuit vele hoeken. De meeste critici vinden namelijk dat de lokale politie iets had moeten doen. De lokale sheriff heeft wel een onderzoek gedaan naar het ongeval, maar die besloot uiteindelijk om geen actie te ondernemen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws