Nieuws - 17 maart 2023   17:16 Vrouw overleden door lawine in Serfaus

Door:

Vanochtend kwam in het Oostenrijkse Serfaus een lawine naar beneden en na een zoektocht van twee uur, bleek dat de lawine een dodelijk slachtoffer heeft geëist. Rond 10.40 uur vanochtend ging het mis in het skigebied Serfaus. Het slachtoffer was off-piste aan het skiën in de buurt van de Obere Scheid, toen ze blijkbaar zelf een lawine aftrapte. De lawine had met een breedte van 30 meter en een lengte van 80 meter een flinke omvang en omstanders zagen de lawine naar beneden gaan, waarop de bergredding ingeschakeld werd.

Zoals vaker met dergelijke lawines in de buurt van de piste, werd gekeken naar sporen van mogelijke slachtoffers. Omdat er skisporen zichtbaar waren rondom het lawinegebied, werd er direct een grote zoekactie op touw gezet om naar mogelijke slachtoffers op zoek te gaan. Met in totaal 55 mensen, twee helikopters en drie lawinehonden werd in totaal twee uur gezocht.

Levenloos lichaam

Na die twee uur werd het levenloze lichaam van het slachtoffer onder de sneeuw vandaan gehaald. De vrouw bleek alleen op pad te zijn en had ook geen lawinepieper bij zich. Doorgaans neemt de overlevingskans bij lawines al vrijwel volledig af na 15 minuten.

De lawinediensten in Tirol hebben gewaarschuwd voor mogelijke gevaarlijke condities. De Alpen gaan langzaam richting de lente, waardoor de temperaturen stijgen en ook de zon steeds meer kracht krijgt. Het gevolg is dat het sneeuwdek steeds zwakker wordt en door de smeltende sneeuwlaag ook nog eens heel erg zwaar wordt. Op sommige plekken kan het daardoor in een rap tempo gevaarlijk worden met een stijgend lawinecijfer.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws