Nieuws - 23 januari 2020   9:29 Vrouw valt van bergtop Baumbachspitze tijdens fotoshoot

Door:

Een fotoshoot houden op de bergtop is niet helemaal zonder risico. In Oostenrijk op de Molltaler Gletsjer is een vrouw naar beneden gevallen tijdens een shoot bovenop de Baumbachspitze! 

Alles voor de Insta fame, toch? Een vrouw uit Roemenië was een paar dagen op de Molltaler Gletsjer samen met haar man en ze wilde graag een paar goede foto’s maken voor Instagram. Samen met haar 29-jarige man klom de eveneens 29-jarige vrouw naar de bergtop van de Baumbachspitze op haar skischoenen, maar dat ging dus niet helemaal volgens plan.

Boven de bergtop, op 3.150 meter hoogte, was het namelijk behoorlijk ijzig en daardoor raakt de vrouw haar balans kwijt op de skischoenen, waarop ze vervolgens naar beneden viel. Door de val stortte ze 200 meter naar beneden voordat ze tot stilstand kwam.

Eerst probeerde ze zichzelf nog te redden, maar dat wilde niet bepaald lukken. Ze gleed alleen maar verder naar beneden en daarom heeft haar man de reddingsdienst ingeschakeld.

Helikopter

Die reddingsdienst is direct met een helikopter naar de bergtop gevlogen en heeft de vrouw weten te redden door een lid van de reddingsdienst aan een touw te laten zakken. Die heeft de vrouw vervolgens opgepikt en aan de kabel vast gemaakt, om vervolgens weer de helikopter in getild te worden.

Met diezelfde helikopter is de vrouw vervolgens naar het ziekenhuis in Lienz gevlogen om zich te laten helpen aan haar verwondingen. Hoe ernstig die verwondingen zijn is niet bekend gemaakt en helaas hebben we ook de Insta foto’s niet!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws