Nieuws - 21 december 2016   10:22 Wanted: Snowboarder die zware crash heeft veroorzaakt!

Door:

De hit & run ongevallen, ze lijken steeds vaker voor te komen in de bergen. Afgelopen zondag was het wéér raak in Oostenrijk toen een 54-jarige man omver gekegeld werd door een snowboarder, die er vervolgens als een gek vandoor ging, en de Oostenrijkse politie is nu op jacht naar de dader! 

Afgelopen zondag ging het mis in het Oostenrijkse skigebied Silvretta Montafon, toen een 54-jarige man uit het Oostenrijkse Vorarlberg onderuit gehaald werd door een snowboarder. De Oostenrijkse man heeft door dit ongeluk serieuze verwondingen aan zijn rechterarm overgehouden en daarom heeft de politie een officieel onderzoek ingesteld.

Niet iedereen weet het, maar crashes op de piste werken eigenlijk precies hetzelfde als crashes op de weg. Wanneer jij met je auto tegen iemand aan knalt moet je ook je gegevens achterlaten om het hele verzekeringsverhaal af te ronden. Doe je dit niet? Dan ben je strafbaar bezig. Op de pistes is het dus niets anders en moet je na een crash altijd je gegevens achterlaten bij het slachtoffer.

Een vermoedelijk Duitse snowboarder van ongeveer 20-jaar oud deed dit dus niet en ging er na de crash als een gek vandoor. De politie heeft nog steeds geen verdachte aan kunnen houden en daarom wordt er nu een beroep gedaan op getuigen die het mogelijk gezien hebben. Het slachtoffer vertrok op zondag 18 december rond 12.30 uur van het Valiserbahn bergstation en kwam daar vrijwel direct in contact met de snowboarder. De boarder maakte blijkbaar een sprong net buiten de pistes, kwam op de pistes terecht en kon daarbij de Oostenrijker niet meer ontwijken. Hij gaf de man een duw waarna beide mannen vielen. De snowboarder zou na dit alles snel zijn opgestaan en er weer vandoor gegaan zijn.

Een signalement van de snowboarder is er eigenlijk niet, behalve het feit dat het dus vermoedelijk een Duitse man is die ergens in de 20 is. Mocht je toevallig in de buurt zijn en iets hebben gezien dan moet je bellen met +43 059133/8103 om in contact te komen met de lokale politie.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws