Nieuws - 26 januari 2016   18:25 Warm Up: Belgian Week Val Thorens 30 januari – 6 februari 2016

Door:

Iedereen is ondertussen wel bekend met de Dutchweek die ieder jaar als afsluitingsweek fungeert voor het wintersportseizoen in Val Thorens, maar wist je ook dat er een feestweek bestaat in Val Thorens die georganiseerd wordt door onze zuiderburen genaamd Belgian Week? Het is uiteraard geen afsluitingsweek, maar wel een feestweek die ook bomvol zal zitten met prachtige momenten die je eigenlijk niet mag missen en daarom hebben we even alles voor je op een rijtje gezet!

Om maar meteen af te trappen zullen we je vertellen dat we soms even een link naar de Dutchweek zullen leggen, maar beide weken vergelijken doen we allerminst. Kijk, we kunnen er niet onderuit dat deze weken op sommige vlakken best wat gelijkenissen vertonen. Ze worden allebei in Val Thorens gevierd en ook hier zullen de 360 Bar en de Malaysia hun gezicht veelal laten zien. Maar toch zit er achter de Belgian Week een compleet andere organisatie en is het ook écht een totaal andere feestweek.

Anyway, voor de trouwe Val Thorens ganger is zo’n week altijd wel een feest der herkenning aangezien het dorp nog steeds hetzelfde is, er nog altijd evenveel pistes liggen en er verder weinig verandering te vinden zijn in het dorp. Behalve de hoeveelheid sneeuw. En het aantal zonuren. Maar, wat is de Belgian Week eigenlijk, waar kan je kaarten kopen en hoe gaat het allemaal in z’n werk? Wij zochten het voor je uit!

Algemene informatie

We beginnen bij de algemene informatie aangezien een goed begin het halve werk is. Daarnaast is het wel handig om gewoon even alles op een rijtje te hebben met betrekking tot het dorp waar je de aankomende week aan het overleven bent bivakkeert, toch? Het zou zonde zijn als je bij de ene afslag linksaf ging terwijl het feest rechtsaf was.

Val Thorens

Ook al doe je dat laatste waarschijnlijk ook maar één keer fout. Want fout lopen wanneer je in de kou staat is een cruciale fout. Daarnaast ligt Val Thorens op een beste hoge hoogte, het is namelijk het hoogste wintersportdorp van Europa, waardoor je nogal wat hoogteverschil hebt in het dorp zelf. Op zich niet erg want beweging is belangrijk, maar wanneer je terug komt uit de kroeg kan het nog wel eens voor een uitdaging zorgen.

Met betrekking tot feesten verzorgt het gebied je ook zonder twijfel en kan je je er naar hartenlust uitleven. Val Thorens is namelijk al jaar en dag een gebied dat in de top van de wereldklasse zit en de term ‘the place to be’ klopt helemaal. Deze term komt natuurlijk niet uit de lucht vallen want de prachtige combinatie tussen skiën en/of snowboarden en feesten is er eentje die ‘m zo uniek maakt.

Verder ligt het gebied op ongeveer 2300 meter en is het onderdeel van het ‘s werelds grootste aaneengesloten skigebied Les Trois Vallées en zoals je wellicht al wel weet: Les Trois Vallées biedt alles wat een wintersporthart begeert. Voor de kilometervreter is er met 607 km aan afdalingen meer dan genoeg te crossen en uiteraard zijn er genoeg liften die je zonder problemen richting de 3000 meter hoogte brengen.

Belgian WeekLet op: foto is van Dutch Week dus sommige locaties kunnen afwijken.

Belgian Week

Dan hetgeen waar het volgende week allemaal om draait: de Belgian Week! Deze week gaat nu voor de derde keer van start en hier zal Val Thorens de eerste week van februari weer volledig zwart-geel-rood kleuren. En als we het beeldmateriaal van de vorige twee edities mogen geloven… Dan vragen we ons een beetje af, terwijl we met onze handen in ons haar zitten, waarom we daar niet bij zijn geweest.

Belgian Week

Het wordt ook deze keer in de week gehouden dat de Vlaamstalige studenten een ‘lesvrije’ week hebben waardoor er alle mogelijkheid is om richting de sneeuw af te reizen. Plus! Het festivalgevoel heeft in de winter in de BeNeLux wel een aardige trap onder z’n kont nodig en dat gat vult de Belgian Week zeker op door met veel Belgische DJ’s richting de sneeuw af te reizen! Om trouwens maar even een onnodige, maar toch belangrijke, tekst naar buiten te brengen: de Nederlanders zijn natuurlijk ook gewoon welkom in de sneeuw, net zoals dat de Belgische wintersporters ook pils komen drinken tijdens de Dutchweek, ook al zal je volgende week wel voornamelijk Vlaams voorbij horen komen.

Hoe dan ook, we kunnen nog lang en breed over de geschiedenis van de Belgian Week praten, maar een aftermovie doet het altijd beter. Check daarom snel hieronder de aftermovie van vorig jaar!

Zoals je ziet zijn het de termen zon, wintersporten, feesten en gezelligheid die de boventoon voeren en als het nog niet helemaal tot je door was gedrongen: dit alles gebeurt gewoon in de sneeuw! Zo zag je de feesten bij de 360 Bar voorbij komen, maar ook de Malaysia zal zijn mannetje staan in de week die overloopt van de Belgen. Daarnaast werd er in de aftermovie ook nog eens gespiekt in ‘t Snowcafé, zou dat dit jaar ook het geval zijn?

Het antwoord hierop is ‘JAZEKER’! De Belgian Week heeft namelijk exclusiviteit bij de 360 Bar en daarnaast organiseren ze ook nog eens 4 avonden in de grootste club van de alpen genaamd de Malaysia.

Pisteparty’s

360 Bar

Een mooie categorie al zeggen we het zelf, want wanneer heb je nou écht het idee dat je tijdens het wintersport compleet uit je plaat gaat? Inderdaad, wanneer je met je lompe schoenen nog aan en een drankje in je hand volle bak op de piste staat! Nouja, niet letterlijk natuurlijk anders wordt het zo’n chaos, maar een paar meter ernaast zal dé partyplek in Val Thorens genaamd 360 Bar jou voor geen minuut vervelen. Sterker nog, wanneer je hier een keer bent geweest wil je niets anders meer! Zie hieronder voor sfeer impressie toen Afrojack langs kwam:

Afrojack breaking down the house!!! Wall Recordings madness!! ❤️

Geplaatst door 360 bar val thorens op woensdag 20 januari 2016

Zij zullen je namelijk de gehele week van tunes voorzien aangezien de Belgian Week hier zijn standplaats heeft en deze 360 Bar is overdag dan ook eigenlijk altijd wel de plek waar je moet zijn. De DJ’s die langskomen worden op de dag zelf bekend gemaakt, dus bij deze kunnen we je niet vertellen wie er wanneer draait, maar we vertellen je dalijk wel wie er allemaal in Val Thorens langskomen!

Overigens is er altijd een uitzondering op de regel en die betreft het openen en afsluiten van de Belgian Week en maandag 1 februari. Tijdens de openingsdag op 30 januari zal het Buscemi zijn die de eerste plaatjes de besneeuwde bergen instuurt en uiteindelijk zal Regi op de laatste dag als allerlaatste de volume knop naar een maximale hoogte sturen.

Dan de andere uitzondering op de regel: maandag 1 januari. Dan komen er namelijk een paar Nederlanders naar de sneeuw die de boel op stelten komen zetten en die heten Sunnery James en Ryan Marciano! TIP: Zie de eventpagina op Facebook voor meer info. Klik daarvoor hierrrrr en zet jezelf op aanwezig.

THE GOLDEN BOYS ARE BACK! On Monday the 1st of February Sunnery James & Ryan Marciano are back with us at 360 bar val…

Geplaatst door 360 bar val thorens op maandag 25 januari 2016

Zoals je ziet gaat het feest op dinsdag ook gewoon gezellig door, want de…

Malaysia

…Malaysia is hier weer op zijn beurt de beste in. De 360 Bar vermaakt je namelijk overdag en een gedeelte van de avond, de Malaysia begint pas wanneer de zon geruime tijd onder is! Hier kan je dus zonder twijfel tot in de kleine uurtjes gaan genieten van de artiesten die voorbij komen en zoals je hierboven hebt kunnen zien zijn Sunnery James en Ryan Marciano dus sowieso bevestigd. Altijd een fijne gedachte, toch? TIP: Voor meer informatie over dinsdagavond in de Malaysia zie de eventpagina op Facebook. Klik daarvoor hierrrr en zet jezelf op aanwezig!

Belgian Week

Verder is de Malaysia niet zo maar een discotheek waar je ‘even naar binnen stapt’, het is namelijk meer een ervaring die je zeker eens moet hebben meegemaakt! Normaal gesproken is alles gelijkvloers en kan je ergens omhoog of omlaag, maar de Malaysia pakt het anders aan. Bij hen zit namelijk alles onder de grond waardoor het een erg bijzondere sfeer geeft! Het enige wat doet verklappen dat er een discotheek is, is het kleine huisje midden op het plein die als ingang fungeert. Daarna gaat het bergafwaarts, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de muziek en gezelligheid.

Après ski bar

De organisatie van de Belgian Week heeft ook aan de mensen gedacht die én rond etenstijd in het dorp zitten én graag nog even met het verstand op nul lekker uit hun plaat willen gaan. In deze week is het namelijk, net zoals de vorige editie, ‘t Snowcafé die de plek op zich neemt om langs te gaan voor een drankje. Hier zal je nog maar eens een Belgische DJ achter de draaitafels zien staan die er zonder twijfel voor gaat zorgen dat jij een onvergetelijke avond hebt!

Uiteraard zijn er nog meerdere kroegen en barren gewoon geopend, maar ‘t Snowcafé zal in de week van 30 januari – 6 februari echt volledig in het teken staan van de Belgian Week.

DJ’s

Dan de DJ’s, want waar zouden we zijn zonder onze platendraaiers? Iedereen kan goed zingen, maar dan wel in de auto en met de ramen dicht. Lawines veroorzaken willen we liever niet en daarom laten we de vocalen gewoon aan mensen over die er wel verstand van hebben. We hebben er ondertussen al een aantal tussen neus en lippen door geintroduceerd, maar nu doen we dat nog even in volle glorie. Wat bijvoorbeeld te denken van Buscemi en Regi, maar ook Sem Thomasson, DJ Licious, Double Pleasure en Mr Grammy zijn van de partij om jou uit je dak te laten gaan!

Daar blijft het overigens niet bij want Reygel & Peri, Siege, Jules X, Nick Wssrt en Tout Les Deux zullen ook niet onder stoelen of banken schuiven dat ze aanwezig zijn. Sterker nog, ze gaan er stuk voor stuk een feest van maken waar jij het weken erna nog steeds over hebt! Al met al zitten er dus zeker gevestigde namen tussen die de Belgian Week heeft weten te strikken waardoor dit grandioze feest niet meer fout kan gaan. We kunnen je trouwens verklappen dat Mr Grammy op dinsdag 2 februari bij de 360 Bar zal draaien en op woensdag de 3e is hij te bewonderen in de Malaysia! Aldus zijn eigen instagram account.

Voor meer informatie over de DJ’s verwijzen we je graag door naar de Belgian Week website. Die kan je vinden door op deze blauwe tekst te klikken.

Wat gaaf allemaal! Maarre, wat kost het?

Altijd een hekel puntje, maar niet wanneer je aanhanger van de Belgian Week bent! Ze vragen namelijk maar 25 euro (!) voor een ticket en daarvoor krijg jij terug:

– Passe-partout voor het festival @ 360 Bar
– Passe-partout voor de Belgian Week club-nights @ Malaysia
– Een verrassing die z.sm. bekend wordt gemaakt
– Welkomst shots @ Snowcafé

En als dit alles nog niet genoeg was voor die schamele 25 euro dan kunnen we je ook nog melden dat er eens in de zoveel tijd gratis goodies worden weggegeven en dat er op de lijst “and many more” staat waardoor je eigenlijk niet goed bij je hoofd bent wanneer je d’r niet even eentje koopt. Een dag kaart verschilt tussen 5 en 10 euro, dus ben je van plan om sowieso een paar feesten mee te pakken? Klik dan snel op deze blauwe tekst want daar kan je je kaarten kopen!

Wanneer je deze trip nog niet hebt geboekt en ‘m toch nog mee wilt maken dan bieden Skikot en Snowblend je die mogelijkheid. Het enige wat je moet doen is even klikken op deze blauwe tekst voor wanneer je met Skikot meewilt en deze blauwe tekst leidt je naar Snowblend.

Als laatste tip kunnen we je aanraden om even de Facebookpagina van de Belgian Week te liken zodat je op de hoogte blijft van alles wat er maar gebeurt. Klik daarvoor hierrrrrr.

Zo, nu kan je tenminste met een gerust hart richting de sneeuw want jij bent helemaal bijgepraat over de nieuwste editie van de Belgian Week. Hoe het weer eruit gaat zien zullen we aankomende week nog even vertellen dus like ons op Facebook en volg ons op Twitter zodat je niets hoeft te missen wat de Belgian Week in Val Thorens betreft! Ben je trouwens al aan het inpakken voor de Belgian Week en ga jij dit event meemaken? Laat het ons weten via de reacties of via Facebook en Twitter! Deel ook je vetste, gaafste, leukste foto’s met ons via Facebook, Twitter en mail en wie weet kom jij op de Frontpage terecht met je foto!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws