Nieuws - 23 april 2014   12:27 Warm Up: Dutchweek Val Thorens 2014 26 april – 3 mei

Door:

Aankomende zaterdag, 26 april, gaat de jaarlijkse sluitingsweek in Val Thorens, Frankrijk van start. Mensen die er niet bekend mee zijn zullen denken “ligt daar rond deze tijd nog sneeuw?” maar de overige groep wintersporters zal alleen maar “Dutchweek 2014!” schreeuwen. Klik snel verder voor alle feesten en andere informatie die jij voor deze gave afsluitweek in de sneeuw nodig hebt!

Aangezien we vorig jaar ook al een mooie ‘All You Need To Know’ over deze week hebben geschreven zal er voor de trouwe lezer vast en zeker wat bekende tekst voorbij komen. Val Thorens is namelijk een dorp wat niet opeens drie meter hoger is komen te liggen, maar de 2014 versie is en blijft natuurlijk een bijzonder fenomeen! Daarom hebben we alle nieuwtjes en veranderingen voor jullie doorgevoerd en op een rij gezet!

Dutchweek Val Thorens De 360 Bar laat ons zien hoe Val Thorens er vanmorgen bij lag

Want afsluitweken zijn er om zo erg van te genieten dat je het nooit meer zal vergeten. Uitspraken als “Wist je nog die ene keer aan het eind van het wintersportseizoen 2013/2014?” zijn mooie teksten, maar dan moet je er ook wel daadwerkelijk zijn geweest. Gelukkig geeft de Dutchweek in Val Thorens daar gehoor aan, want de laatste week in april staat 100 procent in het teken van zon, feesten, nog meer zon, sneeuw, nog meer feesten en heel veel Hollanders! Als je tussen dit alles door nog even tijd over hebt kan je ook nog eens gaan skiën of snowboarden. Met zo’n formule kan dit toch niet anders dan een prachtige week worden?

Algemene Informatie

Val Thorens

De bijnaam voor dit hoogste wintersportdorp van Europa is “the place to be” en dat maken ze ook dit jaar weer zeker weten waar. Wanneer je opzoek bent naar een plek om te skiën of te snowboarden gecombineerd met feesten ben je hier zeker aan het goede adres. Mede door de hoogte, en de ligging, van Val Thorens krijg je hier de mogelijkheid om gebruik te maken van het langste officiële wintersportseizoen. Dit is voor een feestweek als Dutchweek natuurlijk ideaal: een goed aantal zon uren met een perfecte laag sneeuw.

Val Thorens is gelegen in ’s Werelds grootste aaneengesloten skigebied Les Trois Vallées op een hoogte van 2300 meter. Daarnaast biedt Les Trois Vallées alles wat een wintersporthart begeert, namelijk ongeveer 600 km aan afdalingen! Ook in 2014 is omhoog lopen erg onhandig en daarom hebben ze ongeveer 200 liften die je zonder zeuren naar meer dan 3000 meter hoogte brengen! Voor de visueel ingestelde onder ons hebben we even een mooi overzicht opgezocht:

Dutchweek Val Thorens

Dutchweek

Maar dit artikel gaat natuurlijk niet alleen maar over Val Thorens, want de schijnwerpers staan namelijk op de Dutchweek gericht! Het hele festijn is in 1991 bedacht door Snowtime en is tot op de dag van vandaag een welbekend fenomeen in zowel Nederland, als in het buitenland. Val Thorens wordt tijdens deze seizoen afsluiting ieder jaar in de week van Koninginnedag overgenomen door Nederlanders. Maar Koninginnedag vieren we niet meer, want we hebben geen Koningin meer, en dus staat de 23e editie van de Dutchweek in het teken van Koningsdag! Dit jaar is de Dutchweek dus van 26 April t/m 3 Mei en wie graag met de voetjes van de vloer wilt gaan kan je hier z’n geluk op!

Dutchweek Val Thorens

Iedereen van de lokale bevolking krabt zich naderhand altijd even achter de oren en vraagt zich af wat hem of haar in Val Thorens heeft gehouden. Waarom? Nou, onder andere omdat er een hele lading Hollandse klanken voorbij komen en dat een hele week lang! Daarnaast is de Dutchweek één grote, gezellige party die niet alleen indoor, maar ook outdoor helemaal los gaat. Door het prachtige weer dat de Dutchweek ieder jaar weer krijgt voorgeschoteld is er namelijk altijd een opperbeste stemming onder de aanwezige, vooral Nederlandse, wintersporters.

Partytips

Dat Après ski niet voor niets een Frans woord is was ons ondertussen al bekend, maar wist je ook dat Val Thorens met zo’n 70 uitgaansgelegenheden hét Après ski dorp van de Franse Alpen is? Vanaf 13:00 uur worden de draaitafels, wellicht een snowboard draaitafel, bij de 360 Bar aan geslingerd en vanaf dat moment begint de gezelligheid al goed op gang te komen. De 360 Bar ligt op een centrale plek op de piste wat het al vanaf het begin van de middag interessant maakt om naar toe te gaan. In het dorp begint alles wat later, daar kan je na 17:00 uur namelijk genieten van alle Hollandse mee schreeuwers. Het merendeel van de kroegen en de overige barren zijn geopend tot 02:00 uur waarna iedereen richting zijn of haar appartement met Frans balkon gaat.

Behalve de échte feestbeesten natuurlijk, die rollen de bar uit en de discotheken weer in! Niemand heeft zin om dat takke end door de kou te lopen en dus is het zaak om iets te vinden wat langer open blijft. Maar.. waar moet je nou eigenlijk naartoe als je echt goed uit wilt gaan? We hebben alle party’s voor je op een rijtje gezet zodat je niets hoeft te missen!

Piste party’s

360 Bar

Wil je graag op de piste genieten van heerlijke tunes, of wil je meemaken hoe het nou eigenlijk is om op je ski/snowboard schoenen in de zon met een drankje heerlijk uit je plaat te gaan op bijvoorbeeld Benny Rodrigues, Roog, Chris Rox, Funkerman en Afrojack? Dan ben je ook in 2014 bij de 360 Bar aan het goede adres, want zij zijn nog steeds de host van het Dutchweek Festival!

Dutchweek Val Thorens

Hier kan je vanaf 11:00 uur tot 13:00 uur heerlijk loungen en genieten van een saxofonist, trompetist of een andere -ist. Maar dat staat er niet alleen, zij worden ook nog wel eens afgewisseld door een zanger(-es) die voor een gezellige setting op het terras zorgt. Na 13:00 uur zal, zoals eerder vermeld, de zanger(-es) zijn plek afstaan aan een DJ inclusief MC, die het terras doet trillen op hun grondvesten en die er voor zorgt dat alle snowboard-,ski-of winterschoenen van de vloer gaan.

Dutchweek Val Thorens

Het feesten kan hier tot 19:00 uur, daarna zal je toch je ski’s, snowboard, sneeuwtaxi of sneeuwscooter weer op moeten zoeken om richting het dorp te glijden. Kaartjes voor dit gave evenement kan je hierrrr kopen. Kosten zijn €37,50 en hiervoor krijg je de hele week toegang tot het Festival!

Voor meer informatie over Dutchweek Festival moet je even op de blauwe naam klikken. We schreven voorheen al over de trailer en de nodige DJ’s die zich gemeld hebben, maar alleen even klikken is natuurlijk makkelijker. Dus wil je even een sfeerimpressie krijgen? Dan is onderstaande trailer een echte aanrader:

Sluitingsfeest La Folie Douce – 27 April 2014

Eigenlijk doet deze Franse piste party nooit mee aan de Dutchweek in Val Thorens, maar dit keer pikken ze toch een dag mee! Op zevenentwintig april is de laatste kans om te genieten van de mooie plek waar La Folie Douce zich gevestigd heeft en dat moet iedereen weten ook.

Dutchweek Val Thorens

En ook al is de trailer voor dit feest niet helemaal je van het, La Folie Douce is het hele jaar door in voor een feestje en dus zal het deze keer ook zeker knallen worden! Bekijk hieronder de trailer voor het aankomende afsluitingsfeest:

Après ski cafés

Er bestaat een kleine kans dat je totaal niet van skiën houdt en alleen geïnteresseerd bent in het zonnetje en de feesten. Helaas valt de 360 Bar af als je geen sneeuwscooter tot je beschikking hebt, maar er zijn verder nog genoeg andere leuke feesten te bezoeken. Dit alles speelt zich af in het dorp en we zullen je hieronder even bekend maken met de leukste kroegen en clubs!

Le Monde

Voor wanneer je liever zonder je ski- of snowboardschoenen uit je dak gaat, is de Le Monde een goed alternatief. Deze Nederlandstalige bar zal jouw avond opnieuw naar een hoogtepunt brengen met de après ski hits, meeschreeuwers en partyrockers die door de speakers komen! De live band “Sonny’s INC” staat hier vanaf 16:00 uur op je te wachten om de gezellige tunes ten gehore te brengen, later op de avond zal deze band gewisseld worden voor een feest-DJ.

Meer info over deze bar kan je hierrrr vinden, voor een impressie van Sonny’s INC kan je hieronder terecht.

Snowcafé Val Thorens

Het Snowcafé Val Thorens heeft net zoals de Le Monde een avondvullend programma in petto. Dit café, wat voorheen Yorin FM Café, CAZ! Café en Veronica Snowcafé heette, zal jou niet stil laten staan. Integendeel! Hier worden de meer internationale nummers, house tracks en R&B gedraaid en ook dit café gaat door tot de kleine uurtjes! Tot 02:00 om precies te zijn, daarna is het rollen naar de discotheek!

Discotheken

Malaysia

We zijn aangekomen bij de discotheken en we vatten meteen de koe bij de hoorns want de Malaysia is hier een goed voorbeeld van. De bekendste nachtclub van Val Thorens gooit zijn deuren pas open als het 22:00 uur is geweest en deze blijven geopend tot 04:00 uur in de morgen. Het speciale aan deze club is dat alles onder de grond zit. Alleen de ingang is boven de grond, maar verder is alles dus underground en dit geeft een extra dimensie aan de club, iets wat deze club dus ‘speciaal en bekend’ maakt!

Dutchweek Val Thorens

Dutchweek Festival zorgt er ook dit jaar voor dat er in de Malaysia een feestje word gebouwd. Dit jaar staan er weer drie avonden op de agenda en zo kan je tot in de kleine uurtjes met de voeten van de vloer. Dit alles gaat op zondag, dinsdag en donderdag gebeuren! Zondag neemt niemand minder dan Afrojack de plek achter de draaitafels in beslag en hij zal de tent flink op zijn kop zetten. Pre-sale kaarten voor dit feest kosten vijftien euro en deze kan je hierrrr kopen.

Dutchweek Val Thorens

Op dinsdag staat de gehele club in het teken van “A Night With Benny Rodrigues” waar natuurlijk Benny himself acte de presence zal geven. Voor het feest van Mr. Rodrigues hoef je minder diep in je portemonnee te duiken, voor tien euro ben jij hierbij en deze presale kaarten kan je hierrrr kopen. Donderdag maken Franky Rizardo, Roog en Funkerman de Malaysia onveilig want zij verzorgen die avond de nodige tunes tijdens “POWERFLOWER”! Ook voor dit feest moet je kaarten kopen en deze presale tickets zijn hierrrr te koop voor tien euro.

Andere après ski mogelijkheden

Snowtime Feesttent

Deze tent, die niet te missen is want hij staat precies in het centrum van Val Thorens, staat er speciaal voor de Dutchweek en hier zal iedere dag de nodige tunes ten toon spreiden. Hier komen namelijk coverband’s als Vangrail en Soulbeach optreden! DJ’s DaMarca & D’Jillz, Friso, Stilo, IJsband, BACK2BACK en NERD zijn de artiesten die er vanaf 17:00 uur weer een groots muziekspektakel van maken.

Dutchweek Val Thorens

Ook voor dit feest moet er in de buidel worden getast maar diep hoef je niet te gaan. Voor niet-Snowtime boekers zijn er vanaf zondag bij de feesttent dagelijks tussen 16:30 uur – 17:00 uur dagbandjes te koop. Het aantal bandjes varieert per dag en VOL = VOL! Kosten zijn €9,- per persoon inclusief één hele consumptie. Dit bandje geeft je voor de hele week toegang tot de tent. Het feest gaat, in tegenstelling tot vorig jaar, door tot 21.00 uur!

Voor het volledige programma van de Snowtime Feesttent kan je hierrrr terecht!

Dutchweek Festival Saves the Queen

Het jaar 2014 gaat de boeken in als ‘eerste jaar zonder Koninginnedag’. Dutchweek Festival heeft er begrip voor wanneer je nog steeds Koninginnedag wilt vieren en daarom komen zij met een enorm gaaf feest! Het feest heet “Dutchweek Festival Saves the Queen” en zal op 30 april vanaf 14:00 uur van start gaan.

Dutchweek Val Thorens

De eindtijd willen ze niet noemen, want er staat die avond een grandioos grote vuurwerkshow op jullie te wachten! De dresscode is natuurlijk ‘oranje’ en ook dit zal weer een avond worden om nooit te vergeten.

Andere activiteiten

Test Event bij 360 Bar

Ook dit jaar is er weer, alleen tijdens de Dutchweek, een test event aanwezig! Het Dutchweek Festival zorgt er voor dat je hier ieder jaar de nieuwste ski’s en snowboards testen van het aankomende winterseizoen 2013/2014 kan testen! Daarnaast kan je je ook inschrijven om clinics op verschillende niveaus en disciplines te volgen. De locatie van dit event is, net zoals vorig jaar, op het terrein van de 360 Bar en is daarom ook GRATIS (jaja, hollanders..) voor iedereen met een kaartje voor het Dutchweek Festival 2014! De volgende ski en snowboards kan je gaan testen:

– Bataleon Snowboards
– Flow Snowboards
– Jones Snowboards
– Nidecker Snowboards
– Movement ski’s
– Yes Snowboards
– Arbor Snowboards
– Slash Snowboards

Zoals je kunt zien hebben de snowboardmerken de overhand. Verder staan Poederbaas en DC ook ook in de 360 Area. DC verzorgt alles wat jij nodig hebt qua kleding en schoenen, maar ook voor accessoires kan je hier terecht. Poederbaas geeft jou de mogelijkheid om weer lekker warme oren te krijgen met hun gave, fel gekleurde en tevens handmade mutsen!

Er is per merk ook de mogelijkheid om ski en snowboard gerelateerde producten te testen, te denken aan rug beschermers, helmen, brillen etc. Vergeet niet je legitimatiebewijs want zonder dit pasje kan je niets testen! Openingstijden van het test event zijn van zondag tot en met vrijdag van 10:00 uur – 16:00 uur.

Test Event bij Snowtime

Dit jaar kan er bij Snowtime getest worden en wel met merken als Atomic, Elan, Head, Nitro en Salomon. Hier kan je twee uur lang gratis (!) testen van zondag t/m woensdag van 09:00 uur – 16:00 uur. Het enige wat je moet doen is online inschrijven bij Mijn Snowtime en de testkaart kan je, wanneer je in Val Thorens bent aangekomen, ophalen bij de Snowtime tent. Ter plaatse inschrijven is ook mogelijk van zondag t/m woensdag, maar dan wel in het centrum bij Telstar Sports & Fashion.

Net zoals bij het andere testevent heb je hier een identiteitsbewijs nodig! Dit test event ligt naast Chalet de la Marine en hier kan je het snelst komen door, vanaf het dorp/sneeuwplein, met de Cascades stoeltjeslift te gaan. Eenmaal boven aangekomen rechtsaf over de blauwe Dalles piste en na driehonderd meter ligt het testcentrum.

La Tyrolienne

Deze meest badass kabelbaan van Val Thorens, en wellicht ook van Europa, biedt je de mogelijkheid om binnen no-time van het skigebied Orelle naar Val Thorens te vliegen. Deze attractie heeft namelijk geen stoeltjes of gondels aan de kabel hangen, je hangt hier zelf aan de kabels! De lift begint op het hoogste punt van Les Trois Vallées, bij de Bouchet skilift op 3230 meter hoogte.

Dutchweek Val Thorens

Vervolgens leg je een traject af van 1300 meter naar de Crête de Thorens, gelegen op 3000 meter hoogte. Snelheden rond de 90 km/h zijn geen uitzondering dus het is een must om te doen! Enige addertje onder het gras is dat je 50 euro moet betalen en een helm op moet hebben, maar verder is het echt erg gaaf!

Snowchamps in Val Thorens

Vorig jaar waren wij ook aanwezig tijdens de Dutchweek, toen hebben we jullie met de nodige artikelen op de hoogte gehouden en naderhand laten genieten van onze aftermovie. Deze laten we jullie natuurlijk nog maar eens al te graag zien, dus zet je speakers op maximaal en vink de optie full screen ook aan want dit gaat weer genieten worden!

Ga je ook naar de Dutchweek? Laat het ons weten via de reacties of via Facebook en Twitter! Deel ook je vetste, gaafste, leukste foto’s met ons via Facebook, Twitter en wie weet kom jij op de Frontpage terecht met je foto!

Wil je trouwens weten wat het weer de komende week doet en hoe de sneeuw er bij ligt? Ook daar kunnen we je mee helpen, maar dan wel in een ander artikel! Even klikken dus!

Bron:

Foto's: Henk Van Der Giesen

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

2 augustus 2020

Zondag WTF #390

Een dikke vette hittegolf en de winter is nog lang niet in zicht. Deze zomer duurt toch wel heel erg lang zo. Wist je dat husky’s eigenlijk hele grote mietjes zijn?  Lees Meer…

Meer Nieuws