Nieuws - 3 januari 2018   16:11 Weer gesloten liften door zware storm in Oostenrijk

Door:

Niet alleen in Nederland stormt het vandaag als een gek! Oostenrijk heeft ‘m ook weer lekker te pakken en dat betekent dat er her en der weer gesloten liften zijn. Hoog de bergen in zat er voor het overgrote deel niet in! 

Lekker een beetje fluiteinde wind langs je oren terwijl je naar beneden raast? Het kan ook te veel zijn natuurlijk. De Alpen hebben vandaag last van een aardige storm en de windstoten hebben snelheden tot dik 100 km/h. En ja, dat is natuurlijk niet heel erg lekker skiën. Veel gebieden hebben daarom ook besloten om de skiliften vandaag dicht te gooien, maar morgen wordt het gelukkig weer een stuk beter.

In Stubai bleven de liften vanochtend bijvoorbeeld al helemaal dicht en pas halverwege de ochtend gingen er weer een paar open. In Sölden zijn de skiliften naar de hogere pieken gesloten waardoor je alleen laag in de buurt van het dorp kan blijven. In Saalbach-Hinterglemm zijn bijna alle liften dicht gebleven vandaag, net als in Fieberbrunn, terwijl andere gebieden redelijk normaal verder konden. Op de Kitzsteinhorn waren de liften namelijk wel grotendeels geopend, maar de wind gecombineerd met aardig wat sneeuwval maakte het alles behalve makkelijk om uberhaupt iets te kunnen zien. Oftewel, het meerendeel van de bezoekers ging zo snel mogelijk weer naar beneden!

De storm zorgt ook voor aardige problemen op de weg, met toegangswegen die slecht begaanbaar zijn door de sneeuwval en het slechte zicht. De Oostenrijkers waarschuwen al dat je beter niet op pad kan gaan als het niet nodig is aangezien het ook vanavond en vannacht nog verder gaat stormen. Sneeuwschuivers kunnen maar mondjesmaat ingezet worden waardoor veel wegen nog wel eens slechter kunnen gaan worden vanavond. Ook worden er weer veel problemen verwacht rondom de vliegvelden in Oostenrijk, dus vliegen zal er vrijwel niet inzitten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws