Nieuws - 4 maart 2016   13:06 Weer veel files verwacht van en naar de wintersportgebieden

Door:

Zit je nu nog lekker in de sneeuw en trap je morgen de auto aan naar Nederland? Maak je borst maar nat want je staat gegarandeerd weer in de file. Ook de Nederlanders die aankomend weekend juist de sneeuw op gaan zoeken moeten rekening houden met veel files onderweg, het gaat met name een zooitje worden in Duitsland! 

Zaterdag is wisseldag en dat betekent dat de wegen rondom de skigebieden traditiegetrouw helemaal vast staan. Aankomende zaterdag is daarop geen uitzondering, mede omdat er nu heel veel Nederlanders in de sneeuw zitten. Ondanks het feit dat de schoolvakanties er na deze week op zitten moeten ook de Nederlanders die juist naar de sneeuw gaan rekening houden met dikke files en dat met name in Duitsland. Hieronder hebben we een overzicht van ieder land:

Duitsland

In het zuiden van Duitsland gaat het morgen erg druk worden, zowel richting Oostenrijk als richting Nederland. Er zijn veel vakantiegangers aanwezig in de Oostenrijkse en Duitse skigebieden die zaterdag weer terug moeten rijden maar er zijn ook ieder weekend heel veel Duitsers die juist richting de sneeuw gaan. Vaak is dit maar voor een weekend of een enkele dag, maar het betekent wel dat de wegen in het zuiden van Duitsland snel op kunnen stropen.

De drukste uren in beide richtingen liggen tussen 10.00 en 14.00 uur, daarna nemen de files vrij snel af. De drukste wegen worden de A7 tussen Füssen en Ulm, de A8 tussen Salzburg en München en de A9 tussen München en Nürnberg.

Oostenrijk

De meeste Duitsers gaan richting Oostenrijk en de toegangswegen voor het Alpenland zullen dan ook absoluut last krijgen van topdrukte. De drukste wegen worden de A10 tussen Salzburg en Bischofshofen, de A12 tussen Wörgl en Kufstein, de B179 tussen Füssen en Nassereith en de A14/S16 bij de Dalaaser- en Arlbergtunnel.

Op de lokale provinciale wegen vlakbij de grote skigebieden heb je ook kans op files, al zal het daar redelijk snel op kunnen lossen. Verder moet je rekening houden met serieuze vertragingen rondom de Duitse grens, met name als je vertrekt uit Oostenrijk. De grenscontroles zijn flink opgevoerd en in zo’n weekend moet je rekening houden met een extra wachttijd van dik een uur!

Frankrijk

Ook in Frankrijk zijn ze wel te porren voor een korte wintertrip waardoor de wegen ook aankomende zaterdag weer aardig vol zullen staan. De meeste files zullen echter pas ontstaan vlak bij het Alpengebied zelf, voor het overgrote deel van de route moet het dus meevallen. De drukste wegen worden de A40 tussen Mâcon en Chamonix, de A43 tussen Lyon en Chambéry, de RN85 tussen Grenoble en Gap en de RN90 tussen Albertville en Bourg St. Maurice met topdrukte rondom Moûtiers.

In Frankrijk moet je er overigens rekening mee houden dat je erg lang doet over de laatste kilometers. Veel skigebieden zijn maar met een handjevol provinciale wegen te bereiken waardoor ze bij een beetje drukte al helemaal vast komen te zitten. Je bent dan nog maar een paar kilometer van je eindbestemming maar je moet er echt op rekenen dat dit meer dan een uur gaat duren!

Zwitserland

In Zwitserland wordt eigenlijk geen topdrukte verwacht. De drukste route is de A1 tussen Zürich en Bern maar zelfs daar is de kans op grote files erg klein. Rondom Geneve kan het nog even wat drukker zijn vanwege de Autosalon.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws