Nieuws - 6 februari 2019   13:50 Wereldkampioenschap Snowboard Big Air in Park City geannuleerd

Door:

De snowboarders krijgen helaas niet de kans om de titel Wereldkampioen Big Air te claimen in Park City aangezien de organisatie heeft besloten om de wedstrijd te annuleren! 

Het besluit is gekomen na lang beraad over de sneeuwval die op het moment in Park City aardig hard naar beneden komt. Het ziet er ook niet naar uit dat er nog geschoven kan worden in het programma om ruimte te maken, waardoor de Big Air wedstrijd dus volledig komt te vervallen.

Op de startlijst voor de Big Air competitie stonden ook aardig wat deelnemers uit de lage landen. Zo zijn de Nederlanders Casper Wolf en Niek van der Velden aanwezig, maar ook de Belgische snowboarders Seppe Smits, Stef Vandeweyer en Sebbe de Buck stonden op de lijst.

“Er komt heel veel sneeuw naar beneden en de temperaturen droppen ook snel”, aldus Calum Clark, voorzitter van de organisatie. “Dit betekent dat we een moeilijke beslissing moesten nemen en één van de headline events moeten annuleren. We hebben naar alle mogelijke opties gekeken om de wedstrijd door te laten gaan, maar de organisatie was unaniem dat de veiligheid prioriteit nummer één heeft. We hebben gelukkig nog vijf dagen te gaan vol met actie en nog veel meer Wereldkampioenen te kronen.”

De Halfpipe competitie kan wel gewoon doorgaan op 8 februari en vooralsnog lijkt de Slopestyle wedstrijd ook gewoon van start te kunnen gaan, deze staat gepland voor 10 februari.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws