Nieuws - 8 januari 2020   9:51 Werkdruk bij reddingsdiensten neem steeds verder toe

Door:

De reddingsdiensten in Oostenrijk hebben aan de bel getrokken, de werkdruk neemt steeds verder toe. Ze hebben steeds meer moeite om het allemaal rond te krijgen! 

Deze winter hebben de reddingsdiensten het erg zwaar. De condities in het Alpengebied lopen gigantisch uiteen, terwijl de druk van vakantiegangers alleen maar verder toeneemt. Het resultaat? Meer zware crashes en een flinke werkdruk.

Met de huidige condities is het her en der vooral zonnig en ligt er niet heel veel sneeuw, waardoor ongevallen al snel erg zwaar kunnen zijn. Daardoor moet de reddingsdienst vaker uitrukken en neemt de druk dus alleen maar toe. In de afgelopen vakantieweek moest er bijvoorbeeld alleen in het Vorarlberg al 60 keer gevlogen worden met een helikopter.

Om de boel nog een beetje verder op te fokken: in Bludenz is afgelopen week de röntgenscan kapot gegaan. En dat is wat een ziekenhuis in een berggebied nou net niet kan gebruiken. Het gros van de gewonden heeft namelijk iets gebroken en dan is het belangrijk om even een foto te maken. Oftewel, de reddingsdienst had er een groot probleem bij, omdat er vaak niet op Bludenz gevlogen kon worden.

Feldkirch

De uitvalsbasis was daarom Feldkirch geworden, maar daar konden ze de aanwas van extra patiënten ook niet aan. En Feldkirch is ook weer een stukje verder weg, waardoor het er allemaal niet makkelijker op wordt.

Toch is die situatie redelijk goed gemanaged en zijn ze zonder hele grote problemen op de juiste plekken gekomen.

Bezuinigingen

De extra werkdruk op de reddingsdienst komt op een vervelend tijdstip, aangezien er dit jaar voor het eerst bezuinigd moet worden op veel fronten. Voor de Oostenrijkse reddingsdienst is het vrijwel de eerste keer dat ze met bezuinigingen te maken hebben, waardoor ze ook nog niet weten wat ze ervan moeten verwachten.

Wel heeft de Oostenrijkse overheid een toezegging gedaan dat er geen problemen zullen zijn met reddingsacties, maar dat er bijvoorbeeld wel vaker boetes uitgedeeld gaan worden aan nutteloze inzetten. Ook zal er mogelijk minder geïnvesteerd worden in materiaal en in het Vorarlberg is ondertussen al een private helikopterdienst actief, die samenwerkt met de bergredding.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws