Nieuws - 14 mei 2020   16:34 Willingen morgen weer open, maatregelen mogelijk ‘blauwdruk’ voor andere gebieden

Door:

De coronamaatregelen worden steeds verder versoepeld en ook in Duitsland is dit het geval. Willingen gaat morgen het zomerseizoen starten en de maatregelen die zij treffen kunst best wel eens een blauwdruk zijn voor andere Alpengebieden! 

Sneeuw kan je niet meer vinden in Willingen en dat is ook niet zo vreemd, aangezien het om een Duits skigebied gaat halverwege mei. Dan blijft er weinig over natuurlijk! Maar goed, Willingen is ook bekend vanwege z’n uitgebreide mogelijkheden tot wandelen en mountainbiken. Nu Duitsland z’n regels versoepeld kunnen de liften weer gaan draaien.

Coronaproof

De reden dat Willingen weer open mag is dat ze zelf een reeks maatregelen hebben bedacht en dit hebben ze voorgelegd aan de lokale overheid. Zij hebben vervolgens een akkoord gegeven en zeggen dat het gebied op deze manier kan voldoen aan de social distancing regels die nog steeds van kracht blijven in de coronacrisis.

Onder deze maatregelen valt onder andere dat de er een limiet is op het aantal mensen die in het gebied mogen zijn en met hekken en tape is bijvoorbeeld bij de kassa’s gewerkt aan een duidelijke opzet, zodat de bezoekers in de wachtrij gemakkelijk afstand van elkaar kunnen houden. Daarnaast zijn er maatregelen getroffen voor het betreden van de liften, zowel de gondel als de stoeltjeslift vallen daaronder.

De K1 stoeltjeslift is voorzien van bedekking om ervoor te zorgen dat bezoekers voldoende verspreid blijven over deze lift en dus niet te dicht bij elkaar kunnen zitten. Bij de gondel zal het personeel ervoor zorgen dat er niet teveel mensen in enkele gondel stappen en op deze manier hebben ze er zelf alle vertrouwen in dat ze kunnen voldoen aan de coronaregels.

Met name het afdekken van een deel van de zitjes in de stoeltjeslift is er een die door veel gebieden met veel interesse wordt bekeken. Deze maatregel is namelijk simpel uit te voeren, maar mogelijk wel bijzonder effectief. Verschillende Alpengebieden zullen daarom gaan kijken naar de manier waarop Willingen hier de komende mee om zal gaan om mogelijk dezelfde maatregelen te treffen en daarmee toch nog open te kunnen gaan.

Horeca

Ook zal een deel van de horeca in Willingen vanaf vrijdag weer open gaan. De K1-Hutte en de Seilbar zullen weer open gaan, al gelden daar wel zeer strenge hygiene maatregelen. Per gast moet er vijf vierkante meter aan ruimte zijn, waardoor bezoekers dus mogelijk geweigerd kunnen worden.

Feesten zit er voorlopig overigens nog niet in. Ook in Duitsland zijn samenkomsten van grote groepen verboden en dit zal pas in een veel latere fase mogelijk versoepeld gaan worden.

 

Foto: Ettelsberg-Seilbahn – Willingen

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws