Nieuws - 30 januari 2020   12:29 Winter X Games in China uitgesteld wegens coronavirus

Door:

Na de World Cup is een volgende wedstrijd de sjaak. De Winter X Games van Chongli worden uitgesteld! 

Vanaf 21 februari zou het Chinese Chongli gastheer zijn van de Winter X Games, maar het coronavirus houdt China volledig in z’n greep. De organisator heeft daarom besloten om de wedstrijd uit te stellen, in de hoop dat de situatie gaat verbeteren.

Deze editie van de Winter X Games stond gepland in het park Secret Garden, waar over twee jaar de Olympische Spelen plaats moeten vinden. Het binnenhalen van dit event is onderdeel van het Chinese beleid om wintersport meer te laten leven in het land, maar nu zullen ze dus nog even moeten wachten.

”De veiligheid van onze atleten, staf en bezoekers staat bovenaan”, aldus organisator ESPN. “We houden de situatie nauwlettend in de gaten.” Inmiddels is er al een negatief reisadvies afgegeven voor alle niet essentiële reizen naar China.

Wanneer de Winter X Games eventueel plaats zouden kunnen gaan vinden is nog niet bekend. Eerst zal de situatie structureel moeten verbeteren in China, maar aangezien niemand weet hoe het virus zich gaat ontwikkelen is daar ook nog niks zinnigs over te zeggen. Mogelijk dat het event helemaal afgelast gaat worden, maar daarvoor is het ‘nu nog te vroeg’.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Het is versoepelingsweekend! Eindelijk mag het een en ander weer en dat werd hoog tijd. Tijd om het weekend af te sluiten met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws